Nyitókép: Russian Defense Ministry Press Service via AP

 

Egy orosz katona, aki az Ukrajna ellen bevetett megszálló csapat tagja volt, egy tankot adott át az ukrajnai hadseregnek. A katona ezért a tettéért 10 ezer dolláros jutalomban részesül – tájékoztatott Viktor Andrusiv, az ukrán belügyminiszter tanácsadója.

 

Andrusiv elmondása szerint néhány nappal ezelőtt egy orosz katona telefonált az ukrán seregnek azzal, hogy szerinte értelmetlen a háború, de nem térhet haza. A katonák élelme fogyóban van, a hadviselés pedig kaotikus.

 

 hirdetes_400x285  

Az orosz katona arra az ukrán telefonszámra hívott, amelyre az ukrán belügyminisztérium rendszeresen küld instrukciókat az orosz katonáknak arra vonatkozóan, hogy miként tudják magukat megadni.

 

Andrusiv szerint az ukrán hírszerzés ügynökei megerősítették, hogy a telefonhívás valódi volt, és biztosítottak arról, nem csapdáról van szó. A férfit ezután letartóztatták. A szóban forgó orosz katona volt a tank legénységének utolsó tagja, a többiek elmenekültek. A tanácsadó szerint addig, amíg a háború nem ér véget, a fogoly Ukrajnában marad, de „kényelmes körülmények között fog élni, televízióval, telefonnal, konyhával és zuhanyzóval ellátva“.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.