Nyitókép: sita

 

Martin Klus (SaS) szlovák külügyi államtitkár szerint mielőbb rendezni kellene az európai és a köztársaságielnök-választások összevonását. Az államtitkár szerint másképp Szlovákiát nagyobb szégyen fenyegeti, mint amit az eddigi Európai Parlamenti választások során átélt.

 

Klus a közösségi oldalán közzétett bejegyzésében megjegyezte, hogy becslése szerint, ha nem lesz változás az eddigi gyakorlatban és negyedéven belül a negyedik választás lesz az európai parlamenti, akkor nagyjából 10 százalékos részvétel várható majd.

 

Az államtitkár ugyanakkor azt reméli, hogy a belügyminisztérium konkrét javaslattal áll elő áprilisban, hogy miképpen oldják meg ezt a helyezetet.

 

 hirdetes_810x300  

2024 minden bizonnyal „szuperválasztási évként” kerülhet majd be a történelembe, ekkor kerül sor ugyanis a szlovák parlamenti választásokra, a kétkörös államfőválasztásra és az európai parlamenti képviselők megválasztására is.

 

Nem alaptalan Klus aggodalma, Szlovákiai ugyanis híres az EP-választáson való alacsony részvételéről, néhány alkalommal már sikerült negatív rekordot felállítania ebben a tekintetben.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.