Nyitókép: Lukas Coch/AAP Image via AP

 

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök figyelmeztetése szerint az Ukrajnával szembeni orosz agresszió az egész világ számára biztonsági fenyegetést jelent. Mindezt az ausztrál parlament képviselői előtt mondott videóbeszédében fejtette ki.

 

„A világban még nem volt példa arra, hogy egy ország háborút indít a szomszédja ellen, és nyíltan leszögezi, hogy le akarja igázni és meg akarja semmisíteni. Mindezt úgy, hogy ennek a nemzetnek még a neve se maradjon fent, és esélyt sem kapjon a szabad életre“

 

– mondta az ausztrál föderális parlament mindkét kamarájának rendkívüli ülésén.

  hirdetes_300x300   

 

Az ukrán elnök azon félelmét is kifejtette, miszerint ha Putyin Oroszországát nem sikerül megállítani és felelősségre vonni, akkor további szomszédos államokat, illetve a világ más országait is meg fogja támadni. Ezért most Ukrajnában „dől el a globális biztonság sorsa“ – figyelmeztetett.

 

Zelenszkij arra is rámutatott, hogy a Kreml atomfegyverek bevetésével is fenyegetett, és ha ilyen lépésre sor kerülne, akkor a radioaktív szennyezés az egész világot elérné.

 

Egy olyan országra, amelyik ilyen fenyegetésre vetemedik, olyan szankciókat kell kivetni, amelyek egyértelműen megmutatják magának a „zsarolónak“ az ilyen típusú fenyegetések pusztító jellegét – konstatálta Zelenszkij, akinek a beszédét az ausztrál képviselők tapsviharral fogadták. Az ukrán elnök egyúttal köszönetet mondott Ausztráliának a támogatásért.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!