Nyitókép: YouTube

 

Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel a Kossuth Rádiónak adott exkluzív interjút.

 

Nem róhatjuk fel az ukrán elnöknek, hogy másokat bele akar rángatni a háborúba, hiszen ez az ő érdeke, erről nincs is vitánk vele. A vitánk a baloldallal van, amely ezt hagyni akarja, és ezzel veszélybe sodorja az ország energiaellátását – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

 

A kormányfő szerint vannak országok, amelyeknek úgy alakult a történelme, hogy évekbe telne, hogy le tudjon válni az orosz rendszerről. Ilyen Németország, Ausztria, Bulgária vagy Magyarország is. Azt kell megérteni, hogy a magyar gazdaság egész egyszerűen nem működhet ilyen energiaforrások nélkül – tette hozzá a miniszterelnök.

 hirdetes_400x285  

 

Magyarország ezért ki fog tartani a saját álláspontja mellett. A baj a baloldallal van, amely a háttérben már megkötötte az alkuját az ukránokkal, és ha ők nyernének a választáson vasárnap – amit nem lehet kizárni, hiszen ez nem egy lefutott választás –, akkor azonnal megindulna a fegyverszállítás Ukrajnába, másfelől elzárnák az Oroszországból érkező olajat és gázt, és ezzel tönkretennék Magyarországot – mondta Orbán Viktor.

 

Jelentős és mély európai gazdasági válság előtt állunk. Ennek a gyökerei mélyebbre nyúlnak, mint az ukrajnai háború. Ráadásul Európa egy technológiai átállással is próbálkozik – mondta. Minderre jött a szankció, amit mi sohasem támogattunk, de az egység érdekében megszavaztuk. Az energiaválság pedig egy gazdasági válsághoz vezet majd, valószínűleg heteken, hónapokon belül. A következő kormánynak ezt valahogyan ki kell cselezni – tette hozzá.

 

„A baloldal mindig megszorításokat alkalmaz ”

 

A világ gabonaellátása is kérdéses, megtörténhet, hogy alapvető élelmiszerekből hiány is lehet. Magyarország látott az elmúlt harminc évben gazdasági válságokat. A miniszterelnök úgy fogalmazott, hogy a baloldal ilyen helyzetben mindig megszorításokat alkalmaz. A nemzeti oldal gazdasági növekedést és adócsökkentést alkalmaz – mutatott rá.

 

Munkából lehet válságot kezelni

 

Az elmúlt időszakban egymillió új munkahely jött létre, Orbán Viktor szerint munkából lehet válságot kezelni. A miniszterelnök szerint arra kell törekedni, hogy megőrizzük a munkahelyeket, de elsősorban ki kell védeni az energiaáremelés és a háború következményeit. Utána lehet a terveket megvalósítani.

 

Magyarország jövője a tét

 

A gyermekvédelmi népszavazással kapcsolatban elmondta, hogy a gyermekeink jövőjéről kell dönteni. Orbán Viktor úgy fogalmazott, hogy vasárnap lesz 13 óránk, hogy eldöntsük Magyarország jövőjét. Ha jól döntünk megmentjük a következő 4 évet, ha nem, akkor bajba sodorjuk magunkat.

 

„A becsületet, a programot, a szellemi irányzatot, az önazonosságot nem szabad feladni, csak azért, hogy hatalomra kerülj”

 

Most végképp nagy a tét, de egy teljesen szokatlan jelenség, amit a baloldal kormányfőjelöltje mondott, miszerint ők a fasisztákat és a kommunistákat együtt képviselik. Orbán Viktor szerint „nagy lecke az minden magyar politikai párt számára, hogy a becsületet, a programot, a szellemi irányzatot, az önazonosságot nem szabad feladni, csak azért, hogy hatalomra kerülj, és nem foghatsz össze olyanokkal, antiszemitákkal, kommunistákkal meg szélső jobboldaliakkal, akikkel egyébként a te nézeteid nem egyeztethetők össze, és aki csak bajt hoznának a hazádra”.

 

Orbán Viktor közölte, hogy most nem a baloldal, hanem az ország jövője a fontos. Meg kell akadályoznunk, hogy belesodródjunk ebbe a háborúba.

 

Ez nem a mi háborúk – hangsúlyozta. Az utóbbi 30 év óta nem volt ekkora tétje a szavazásnak. Szavazzunk a békére! – zárta szavait a kormányfő

 

Kossuth Rádió/hirado.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.