Nyitókép: AP Photo/Efrem Lukatsky

 

Folytatódtak az orosz erők heves támadásai Ukrajnában szombaton kora reggel, az ukrán hatóságok több nagyváros elleni orosz rakétatűzről számoltak be.

 

Rakéták csapódtak be kora reggel két közép-ukrajnai városba, megrongálva az infrastruktúrát és lakóépületeket – közölte a poltavai régió vezetője. Dmitro Lunin egy online bejegyzésben azt írta, legalább négy rakéta csapódott be két infrastrukturális objektumba Poltavában. Hozzátette, hogy előzetes információk szerint három ellenséges repülőgép támadta Kremencsuk ipari létesítményeit. Poltava város a Kijevtől keletre fekvő Poltava régió fővárosa, Kremencsuk pedig a térség egyik nagyvárosa.

 

Az ukrán fővárostól, Kijevtől délkeletre fekvő Dnipro városában két-három heves robbanást hallottak – jelentette az Ukrajinszka Pravda portál a regionális közigazgatásra hivatkozva.

 hirdetes_810x300  

 

Rakétavetőkkel lőtték a délkelet-ukrajnai Krivij Rih város környékét. Egy gázállomás kigyulladt – közölte a helyi katonai közigazgatás vezetője, Olekszandr Vilkul. Beszámolója szerint az orosz erők Grad típusú rakétavetőket vetettek be.

 

A Fekete-tenger partján fekvő Odessza kikötővárost péntek este szintén rakétatámadás érte. Mint minden, a harci övezetekből érkező jelentés, ez az információ sem volt független forrásból ellenőrizhető.

 

Ezzel egy időben várhatóan folytatódnak a diplomáciai erőfeszítések. Victoria Nuland amerikai politikai ügyekért felelős külügyi államtitkár szombaton Európába érkezik, hogy koordinálja az Ukrajna elleni erőszakos orosz fellépésre adandó válaszlépéseket. A magas rangú diplomata várhatóan Franciaországba, Németországba, Törökországba, Görögországba és Ciprusra látogat – közölte a washingtoni külügyminisztérium.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!