Magyarország választ – Orbán Viktor: Hatalmas győzelmet arattunk! (percről percre a Körképen) - Körkép.sk
Hajnalka
 • HUF: 385.38
 • USD: 1.08
 • 2 °C
 • 8 °C

Hirdetés (X)

Külügyek

Magyarország választ – Orbán Viktor: Hatalmas győzelmet arattunk! (percről percre a Körképen)

Mindenhol rendben megkezdődött a voksolás.

Nyitókép: Körkép.sk

 

Pártokra, képviselőjelöltekre szavaz ma Magyarország, a rendszerváltás utáni kilencedik országgyűlési választáson. Emellett ma tartják az országos népszavazást a „gyermekvédelmi” kérdésekben. Ez az első alkalom, hogy a parlamenti választással egy időben népszavazást is rendeznek.

 

A 3 154 településen és 23 budapesti kerületben kialakított 10 243 szavazókör reggel 6.00 órakor nyit, és este 7.00 óráig várják az urnákhoz a választásra jogosult 7,7 millió választópolgárt. A 145 külképviseleten 65 ezer választópolgár adhatja le voksát, 456 ezer, magyarországi lakóhellyel nem rendelkező választó pedig levélben szavazhat.

 

SJE Nyílt nap

Az országgyűlési képviselők választása egyfordulós, de a választópolgároknak két szavazatuk van: voksolhatnak arra, kit szeretnének az egyéni választókerületükben (ebből 106 van) képviselőnek, a másik íven pedig arról dönthetnek, hogy melyik pártot támogatják.

 

 

 

 

 

 

23.10 – Orbán Viktor: A ma estével a győzelem szinte minden lehetőségét kimerítettük
Orbán Viktor elmondta: Nem engedtük, hogy a kudarcos múlt visszatérjen, megvédtük a békét és a biztonságot és Magyarország függetlenségét. Arra is emlékeztetett, hogy nemcsak ellenfeleink vannak a nemzetközi térben, hanem barátaink is, akik segítettek bennünket. Ez az ő győzelmük is, és az egész világ láthatta, hogy a kereszténydemokrata, konzervatív-polgári és a hazafias politika győzött. Ezt üzenjük Európának, ez nem a múlt, hanem a jövő.
22.55 – Orbán Viktor: Hatalmas győzelmet arattunk!
Akkora győzelmet arattunk, hogy még a Holdról is látszik, de Brüsszelből egész biztosan – mondta.

 

22.46 – Kovács Zoltán: rendkívül bizakodóak vagyunk

 

Rendkívül bizakodóak vagyunk – értékelte az országgyűlési választás eddigi eredményeit a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára vasárnap este a Fidesz-KDNP eredményváró rendezvényén.

 

Kovács Zoltán újságíróknak azt hangsúlyozta: nagyon komoly verseny volt, ennyi párt és ennyi politikai erő talán még soha nem vett részt Magyarországon a küzdelemben.

 

Mindenkinek megköszönte a szavazáson való részvételt, hangsúlyozva: az elmúlt 12 évben a demokrácia nem gyengült, hanem megerősödött.

 

Rendkívül biztató, ami a térképen látszik, az a mandátum – amelyet eddig már háromszor a magyar emberektől kaptunk – igen erősnek ígérkezik a jövőre nézve is – mondta az államtitkár.

 

22.25 Legfrissebb eredmények: 

 

63,21 százalékos feldolgozottságnál 55,16 százalékon áll a Fidesz-KDNP, a baloldali lista 33,09 százalékon, a Mi Hazánk Mozgalom 6,45 százalékon. A 106 egyéni körzet közül 87-ben a Fidesz-KDNP jelöltje vezet, míg a baloldal 19 körzetben vezet 74,95 százalékos feldolgozottságnál.

21.56 – Lázár János legyőzte Márki-Zay Pétert, a baloldal miniszterelnök-jelöltjét

 

Csongrád-Csanád megye 04. számú egyéni választókerületében (Hódmezővásárhely) nagy fölénnyel győzött a Fidesz-KDNP színeiben Lázár János a baloldal kormányfőjelöltjével, Márki-Zay Péterrel szemben.

A szavazatok 79,82 százalékos feldolgozottságnál Lázár János (Fidesz-KDNP) a szavazatok 51,81 százalékát tudhatja magáénak. Márki-Zay Péter 40,09 százalékos támogatottságon áll, csaknem szavazattal lemaradva a Fidesz jelöltje mögött.

 

19:50 – Gulyás: magas lesz a részvétel és ez a demokrácia győzelmét jelenti

 

A részvétel magas lesz, a legfrissebb adatokból arra lehet következtetni, hogy hajszál híján meg fog egyezni a négy évvel ezelőttivel, és a magas részvétel a demokrácia győzelmét jelenti – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter vasárnap, a Fidesz-KDNP budapesti eredményváró rendezvényén tartott sajtótájékoztatóján.

 

“Mindig elmondtuk, hogy ha az országnak polgári-kereszténydemokrata-jobbközép kormánya van, akkor a demokrácia erős, (…) egy ilyen magas választási részvétel a demokrácia győzelmét jelenti, és erős felhatalmazást ad az új országgyűlésnek” – fogalmazott.

 

19:39 – NVI-elnök: országszerte mindenhol befejeződött a szavazás

 

Országszerte minden helyszínen véget ért a szavazás, néhány szavazókörben még kevesen sorban állnak, ők 10-15 percen belül be tudják fejezni a szavazást – mondta Nagy Attila, a Nemzeti Választási Iroda elnöke vasárnap esti sajtótájékoztatóján.

 

A szavazókörökben megkezdődött a szavazatösszesítés. Előbb az egyéni választókerületi szavazólapokat számolják össze, majd a pártlistásokat és a népszavazási szavazólapokat – mondta. Hozzátette: azzal számolnak, hogy várhatóan este 9 után érkezhetnek az első, alacsonyabb feldolgozottságú adatok. Nagy Attila felhívta a figyelmet arra: a vasárnapi adatközlések előzetes eredménynek minősülnek.

 

19:37 – Az eredmény szerint a magyar ellenzék esélyei csak matematikaiak

 

A magyar Medián utolsó felmérése is Fidesz-győzelmet jósol

 

19:36 – Megkezdte a levélszavazatok felbontását az NVI

 

A Nemzeti Választási Iroda (NVI) vasárnap este 7 órakor megkezdte az országgyűlési választásra és a népszavazásra hozzájuk érkezett csaknem 140 ezer levélszavazat felbontását és a szavazólapok szkennelését. Szkennelésre – a kézi számolást megelőzően – azért van szükség, hogy a levélszavazatok előzetes eredményét gyorsan közölni tudják.

 

Levélben a magyarországi lakóhellyel nem rendelkező magyar választópolgárok szavazhattak az országos listára. Az NVI összesen 456 ezer levélben szavazót vett fel a névjegyzékbe.

 

Vasárnap reggelig 225 ezer levélszavazatot adtak le az arra jogosultak, az NVI vasárnap reggelig 140 ezer érvényes szavazási iratot regisztrált.

 

19:00 – Hivatalosan véget értek az országgyűlési választás, 18:30-ig 67,8 százalékos országos részvételről számoltak be.

 

18:47 – Már csak néhány perc és zárnak a szavazóhelyiségek

 

17:40  – A választásra jogosultak 62,92 százaléka, 4 840 928 szavazó járult az urnákhoz a vasárnapi országgyűlési képviselő-választáson 17 óráig a Nemzeti Választási Iroda (NVI) adatai szerint.

 

A részvételi arány 17 órakor Vas megyében volt a legmagasabb, 67,09 százalék, ami 135 025 szavazót jelent. A legalacsonyabb részvételi arány Borsod-Abaúj-Zemplén megyében volt, 57,51 százalék, ebben a megyében 290 452-en voksoltak. A fővárosban a szavazók 66,82 százaléka, 856 416 választópolgár adta le szavazatát 17 óráig.

 

A korábbi parlamenti választásokon 2018-ig az utolsó részvételi adatot 17 óra helyett 17.30-kor tették közzé. Az 1998-as parlamenti választás első fordulójában 49,52 százalék, a 2002-es választáson 65,56 százalék szavazott 17.30 óráig. A 2006-os parlamenti választás első fordulójában a választásra jogosultak 61,72 százaléka, a 2010-es választáson 59,28 százalék, nyolc évvel ezelőtt pedig 56,77 százalék voksolt 17.30 óráig. Négy évvel ezelőtt 63,21 százalék járult az urnákhoz 17 óráig.
A részvételi arányokról az utolsó napközbeni összesítés adatai 18.30 óra után lesznek elérhetők az NVI honlapján.

 

17:03 – Személyesen mozgósít Orbán Viktor – Videóval

 

16:36 – Újra kellett éleszteni egy nagykanizsai szavazót

 

Sorban állás közben összeesett egy idős férfi Nagykanizsán az egyik szavazókörben; a katasztrófavédelem munkatársai és a mentők a helyszínen újraélesztették – közölte a Nemzeti Választási Iroda vasárnap a honlapján. A sorban egy orvos is várakozott, aki azonnal megkezdte a férfi újraélesztését.

A szavazatszámláló bizottság egy tagja értesítette a szomszédos épületben lévő katasztrófavédelmi kirendeltséget, a rosszul lett férfi rokona pedig a szintén a közelben lévő mentőszolgálatot hívta. A mentők kiérkezéséig a katasztrófavédelem munkatársai vették át az újraélesztést.

 

16:05 – 15 óráig 4 058 746 szavazó járult az urnákhoz

 

15:51 – “Az FTC jövője a tét!” – írták a közösségi hálón a Fradi-szurkolók

 

Fradi-ultrák üzentek a baloldalnak: Aki otthon marad, a moslékra szavaz!

 

13.51 Elindultak a választók: A választási részvétel kezdi megközelíteni a 4 évvel ezelőtti rekord mértéket.

 

13.05 Márki-Zay Péter: minden egyes szavazat számít

 

13.01 Semjén Zsolt: a kormánynak és a Fidesz-KDNP-nek a legfontosabb törekvése a béke, és az, hogy ebbe a háborúba Magyarországot ne engedjék belesodródni

 

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke szerint a választás tétje: háború vagy béke, valamint az, hogy nemzeti-gazdasági érdekeinket meg tudjuk védeni vagy sem.

 

Semjén Zsolt köszönetet mondott a külhoni magyaroknak a levélben leadott szavazataikért, “nemzethűségükért”. Hangsúlyozta: a külhoni magyarok nem kvázi magyarok kvázi állampolgársággal, és miután megtapasztalták a Gyurcsány-féle nemzetárulást, pontosan tudják, hogy mit jelent, ha nemzeti kormány van Magyarországon.

 

Budapest, 2022. április 3.
Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelõs miniszterelnök-helyettes, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke édesanyja, Semjén Miklósné (k) és felesége, Semjénné Menus Gabriella társaságában leadja szavazatát a II. kerületi II. Rákóczi Ferenc Gimnáziumban kialakított szavazókörben az országgyûlési választáson és gyermekvédelmi népszavazáson 2022. április 3-án.
MTI/Soós Lajos

 

11.50 – Részvételi arány – 11 óra – 25,77 százalék

A választásra jogosultak 25,77 százaléka, 1 982 937 szavazó járult az urnákhoz a vasárnapi országgyűlési képviselő-választáson délelőtt 11 óráig a Nemzeti Választási Iroda (NVI) adatai szerint.

 

 

A részvételi arány 11 órakor Békés megyében volt a legmagasabb, 28,03 százalék, ami 75 987 szavazót jelent. A legalacsonyabb részvételi arány Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében volt, 22,22 százalék, ebben a megyében 95 974-en voksoltak. A fővárosban a szavazók 25,01 százaléka, 320 505 választópolgár adta le szavazatát 11 óráig.

 

Négy évvel ezelőtt a szavazók 29,93 százaléka voksolt 11 óráig.

 

11.15 – Szijjártó Péter: Válasszuk a békét, válasszuk a biztonságot!

 

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is leadta szavazatát családja társaságában az országgyűlési választáson és gyermekvédelmi népszavazáson.

 

 

10.53 – Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára is leadta szavazatát

 

Gyurcsány Ferenc és felesége, Dobrev Klára is leadta a szavazatát vasárnap délelőtt. A hírt a DK elnöke egy Facebook-bejegyzésben kommentálta: „Sokan mondták, hogy Magyarországon csak akkor lesz kormányváltás, ha majd áprilisban havazik. Akkor hát eljött a nap” – írta.

 

 

10.40 – Áder János a feleségével szavazott

 

Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita a Zugligeti Általános Iskolában kialakított szavazókörben, ahol leadta szavazatát az országgyűlési választáson és gyermekvédelmi népszavazáson.

 

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

 

10.38 – Részvételi adatok délelőtt 9 órához:

 

 

10.22 – Jakab Péter, a Jobbik elnöke is leadta szavazatát

 

Miskolc, 2022. április 3.
Jakab Péter, a Jobbik elnöke leadja szavazatát a miskolci Szent Ferenc Római Katolikus Általános Iskolában kialakított szavazókörben az országgyûlési választáson és gyermekvédelmi népszavazáson 2022. április 3-án.
MTI/Czeglédi Zsolt

 

10.15 – Orbán Viktor a választás tétjéről írt legújabb Facebook-bejegyzésében

 

 

09.56 – Részvételi arány 9 órakor: 10,31 százalék

 

A választásra jogosultak 10,31 százaléka, 793 219 szavazó járult az urnákhoz a vasárnapi országgyűlési képviselő-választáson reggel 9 óráig a Nemzeti Választási Iroda (NVI) adatai szerint.

 

A részvételi arány 9 órakor Békés megyében volt a legmagasabb, 11,43 százalék, ami 30 992 szavazót jelent. A legalacsonyabb részvételi arány Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében volt, 8,78 százalék, ebben a megyében 37 914-en voksoltak. A fővárosban a szavazók 9,61 százaléka, 123 109 választópolgár adta le szavazatát 9 óráig.

 

Négy évvel ezelőtt a szavazók 13,17 százaléka voksolt 9 óráig.

 

09.34 –  Varga Judit igazságügyi miniszter is leadta szavazatát

 

Budapest, 2022. április 3. Varga Judit igazságügyi miniszter gyermekei és férje, Magyar Péter társaságában leadja szavazatát a budapesti Hegyvidéki Mesevár Óvodában kialakított szavazókörben az országgyűlési választáson és gyermekvédelmi népszavazáson 2022. április 3-án. MTI/Vasvári Tamás

 

09.00 – Alacsonyabb a részvétel, mint 4 évvel korábban volt – mutatjuk a 7.00 órási adatokat

 

A választásra jogosultak 1,82 százaléka, 139 667 szavazó járult az urnákhoz a vasárnapi országgyűlési képviselő-választáson reggel 7 óráig a Nemzeti Választási Iroda (NVI) adatai szerint.

 

A részvételi arány 7 órakor Pest megyében volt a legmagasabb, 2,04 százalék, ami 21 097 szavazót jelent. A legalacsonyabb részvételi arány Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében volt, 1,54 százalék, ebben a megyében 6646-an voksoltak. A fővárosban a szavazók 1,82 százaléka, 23 268 választópolgár adta le szavazatát 7 óráig.

 

Négy évvel ezelőtt 2,24 százalék voksolt 7 óráig.

 

08.30 – Orbán Viktor miniszterelnök már leadta a voksát

 

Nem sokkal ezelőtt Orbán Viktor miniszterelnök is élt szavazati jogával. A kormányfő felesége, Lévai Anikó kíséretében érkezett a Zugligeti Általános Iskolába, ahol mindketten leadták voksukat.

 

 

7.02 NVI: Mindenhol rendben megkezdődött a voksolás

 

Valamennyi szavazókör rendben megnyílt az országgyűlési képviselő-választáson és a vele egy napon rendezett népszavazáson, rendkívüli eseményről nem érkezett jelentés – közölte a Nemzeti Választási Iroda (NVI) szervezési főosztályának vezetője vasárnap reggel az MTI-vel. A szavazókörök zárásáig, este 7 óráig csaknem 7,7 millió választópolgárt várnak az urnákhoz – tette hozzá.

 

07.48 – Orbán Viktor közösségi oldalán üzent

 

 

06.31 – Aki este 7 óráig megérkezik a szavazókörhöz, az még leadhatja a voksát

 

Aki este 7 óráig megérkezik a szavazókörhöz, az még leadhatja a voksát. Nagy Attila, a Nemzeti Választási Iroda elnöke kifejtette: „Aki 7 óráig megérkezik a szavazókörhöz, az fog még tudni szavazni. Ezt a szavazatszámláló bizottság, illetve a helyi választási iroda munkatársai jelezni fogják, és aki később érkezik, az sajnos nem fogja tudni gyakorolni a választójogát, úgyhogy ezúton is buzdítok mindenkit, hogy időben menjünk el szavazni.

 

06.06 – Az első szavazó jelenlétében zárják le az urnát

 

A szavazás megkezdése előtt az összes szavazókörben valamennyi urnát az első választó jelenlétében zárja le a szavazatszámláló bizottság a vasárnapi országgyűlési választáson és a vele egy napon rendezett országos népszavazáson.

 

Körkép.sk, MTI, hirado.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 5 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Dodo
2022. ápr. 03. 15:29

Orban egy igazi vezer az ellenzek az osszes liberalis segitseggel is csak a terdeig er.

  Petike
  2022. ápr. 03. 16:24

  igen igazi vezér a miniputyin

Petike
2022. ápr. 03. 22:10

gratulálok és tiszteletben kell tartani az anyaországi választok dontését akik Orbanisztánra szavaztak újra irány a keleti diktatúrák Putyin Lukasenko és Tokajev meg Vučič.Bye Bye Europa únio bye bye NATO.

  Kósa Zoltán
  2022. ápr. 04. 05:50

  vajon hol van nagyobb diktatúra, ahol az elnököt letiltják választások idején a közösségi médiában, vagy ott, ahol nyíltan kimondhatja valaki, hogy a fasisztákat is képviseli

  Gerembes Karcsi
  2022. ápr. 04. 07:32

  Húz MZ/XP hez te ökör Petike miket hordol itt ősze te barom fosod itt a sok hülyeseget! Itt senki sehova nem húz mindenkivel az ország baráti kapcsolatot alakít és közben az adott lehetőséget ki kell használni úgy hogy abban egyik fél se karosodjon értesz te ökör csak nézd meg totiat caputova és heger és a többi barom nem a szlovákokal törődnek hanem az ukranokal közben Szlovákia a csőd szélén mert a hőn szeretet nyugatod elvete az eszüket! Te liberális barom

   Petike
   2022. ápr. 05. 11:00

   ami a csodot illeti hát Szlovákiának sokkal kisebb az államadossága mint Orbanisztánnak.Orbán a választási korrupciora 2000 milliárdot koltott amivel az államadosságot a GDP 83 százalékára emelte Szlovákiáé csak 60 százalék.Az államháztartás hiány Szlovákiában is sokkal alacsonyabb mint Orbanisztánban.Nem beszélve arrol hogy úgy Csehország mint Szlovákia megkapták az EUtol a Fejlesztési Alapbol pénzt CZ 16 milliárd eurot SK pedig 7 milliárd eurot amit NEM kell visszafizetni,Orbanisztánnak mivel nem tartja tiszteletben a jogállamiságot és a sajtoszabadságot megvonták a zsozsot.Majd kíváncsi leszek hogy milyen lesz a reakcio arra ha juniustol a benzinár hirtelen 180rol 780 ra megugrik.Nem beszélve a tobbi befagyasztott árakrol.A választások végetértek és most nemsokára jon a kijozanodás ahogy azt Donáth Anna mondta mert az egekbe ugrott államadosságot lassan torleszteni kell.Tudom hogy neked Orbanistának ezt nem kellemes hallanod de probalj elgondolkodni rajta.Es a végén Szlovákiának Orbanisztánnal ellentétben van ugyanis tagja az eurozonának.Képzed csak el tegnap Gorogország visszafizette az utolso torlesztését az IMFnek vagyis az IMF megsegítette Gorogországotn a bajban úgy ahogy megsegítette a balti államokat és Spanyolországot is.

Almassy
2022. ápr. 04. 00:32

2/3 "Ennyike" - mondaná Deutch Tomi. :)

Kulcsar
2022. ápr. 04. 06:56

Petike! Ha a hozzád hasonló alakok végre kinőnék ezeket az óvodás szintű miniputyinozós hozzászólásokat, akkor lenne esély a változásokra. 12 év alatt a magyar baloldal egyszerűen semmit nem tanult, ezért is bukott negyedszerre is, akkorát, mint az ólajtó!

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Hirdetés (X)

Kövessen minket