Nyitókép forrása: SITA/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

 

Németország visszakozik, és ígéreteivel ellentétben mégsem küld német harckocsikat és tankokat Ukrajnának (szemben például a csehekkel). Berlin korábban Marder típusú tankok átadását fontolgatta, ám a mérleges megakadt – írja a Politico.

 

A gyártó Rheinmetall vállalatnak 100 Marder tank áll rendelkezésére, amelyeket át lehetne adni, csakhogy ezek jelenleg nincsenek bevehető állapotban -helyre kell őket hozni.

 

Szóba került, hogy a német hadsereg átadja sajátjainak egy részét az ukránoknak, ám ezen a ponton zátonyra is futott a javaslat.

 

 hirdetes_300x300  

Kis idő elteltével Berlin kijelentette, nem küldheti el tankjait Ukrajnába, mert akkor saját védelmi képességeit vágná vissza.

 

Az is kérdéses, hogy a Marder tankok helyett esetleg szóba jöhetnek-e ezek után Lepard nehézharckocsik vagy Gepard típusú tankok átadása.

 

Berlinre is jellemző a kettős beszéd: azt állítják, hogy az elutasítás csak a német hadsereg tankjaira vonatkozik, a Rheinmetall Marderjeire nem, azokat az ukránok nyugodtan megvehetik – miközben ezek jelenleg harctéren nem bevethető állapotban vannak.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!