Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

 

Magyarországnak továbbra is az az érdeke, hogy folytatódjon a magyar-szlovák együttműködés és a kölcsönös kapcsolatok fejlesztése – reagált a Facebookon Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára Boris Kollárnak, a szlovák parlament házelnökének vasárnapi kijelentésére, amely Orbán Viktor állítólagos területi igényeire vonatkozott.

 

„A Szlovák Nemzeti Tanács elnöke valószínűleg elnézte a naptárat, tisztelettel felhívjuk Boris Kollár figyelmét arra, hogy a XXI. században élünk. Az elmúlt évtizedben mi nagyon sokat dolgoztunk azért, hogy Magyarország és Szlovákia együttműködése folyamatosan fejlődjön, azzal mindkét ország jól járjon. Szép eredményeket értünk el együtt, és készen állunk arra, hogy kapcsolatainkat tovább építsük az Európai Unió keretein belül, melynek már régóta mindketten tagjai vagyunk”

 

– írta Menczer.

 hirdetes_810x300  

 

Orosz-ukrán háború: Ficonak szimpatikus Orbán politikája, Kollár előhúzta a magyar kártyát

 

Boris Kollár vasárnap a Markíza Televízió vitaműsorában abbéli aggodalmáról beszélt, miszerint Orbán Viktor hamarosan Putyin segítségével „felparcellázza” Szlovákiát.

 

„Nagy-Magyarországról beszélnek, ingatlanokat vásárolnak nálunk, útleveleket osztogatnak! Ez nem vicc!”

 

jelentette ki Kollár azzal, hogy az orosz agresszióv aláássa a nemzetközi rendszert, ami Szlovákia szuverenitását is biztosítja, és ezt Orbán idővel kihasználhatja Szlovákiával szemben.

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 16 olvasónak tetszik ez a cikk.