Nyitókép: SITA/Iliya Pitalev/Sputnik

 

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter kedden az indiai India Toady hírtelevízós csatornának adott interjúban bejelentette, hogy megkezdődik az ukrajnai „speciális hadművelet” következő fázisa. Lavrov szerint ez a fázis jelentős fejlődést hoz majd el.

 

„Megkezdődik a következő szakasza ennek a speciális hadműveletnek és biztos vagyok abban, hogy nagyon fontos momentuma lesz ennek az egész speciális műveletnek”

 

mondta Lavrov, aki szerint a cél a Donyecki és Luhanszki Népköztársaságok teljes felszabadítása.

 

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök már hétfőn este bejelentette, hogy Moszkva széleskörű offenzívába kezdett Ukrajna keleti részén, amelybe bevonták az orosz hadsereg nagy részét. Donbasz offenzíváját Kijev már hetekkel korábban előrejelezte.

 hirdetes_400x285  

 

Lavrov mintegy egy órás interjút adott az indiai televíziónak. A Reuters hírügynökség arra hívta fel a figyelmet, hogy az orosz külügyi tárcavezető a Moszkva rakétacirkáló elsüllyesztésével kapcsolatban is kapott kérdést. Lavrov ezzel kapcsolatban azonban nem akart érdemi választ adni, csupán az orosz védelmi minisztérium hivatalos közleményére hivatkozott.

 

Az oroszok Fekete-tengeri flottájának zászlóshajója csütörtökön süllyedt el. Moszkva hivatalosan tagadja, hogy a hajót az ukránok süllyesztették volna el. A Kreml közlése szerint a hajó a muníció felrobbanása és az ezt követő fedélzeti tűz következtében süllyedt el.

 

Háború Európában: Megkezdődött a donbaszi csata. Az oroszok célja áttörni az ukrán haderő összevont védelmét

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.