Nyitókép forrása: illusztráció/SITA/Gareth Fuller/PA via AP

 

A holland bevándorlási hivatal (IND) felgyorsítja a menekültcsaládok egyesítésére irányuló eljárásokat, miután kiderült, hogy minden harmadik kérelem feldolgozása tovább tart a törvényes hat hónapnál – írta a DutchNews hírportál szerdán.

 

A tartózkodási engedéllyel rendelkező menekültek kérelmezhetik ugyan, hogy közeli családtagjaik Hollandiában csatlakozhassanak hozzájuk, de az eljárás gyakran elakad a bürokrácia útvesztőjében, különösen olyan esetekben, amikor a menekült partnere vagy gyermekei nem rendelkeznek a megfelelő papírokkal.

 

Az IND ezért más megközelítést szeretne bevezetni annak ellenőrzésére, hogy a partnerek valóban egy életközösségben élnek-e, és a kérelmező gyermekei biológiai utódok. Gyermekek esetében például a DNS-ellenőrzés vagy egy személyes interjú helyettesíthetné a hiányzó – de szükséges – papírokat. A DNS-ellenőrzést akár el is lehet hagyni, ha minden más információ rendelkezésre áll – írta a DutchNews.

 

 hirdetes_810x300  

A bevándorlási hivatal arra számít, hogy ez felgyorsítja a jelenleg függőben lévő mintegy 9000 kérelem feldolgozását. Hetente átlagosan 250 családegyesítési kérelem érkezik az IND-hez, ami részben annak tulajdonítható, hogy a koronavírus-járvánnyal összefüggő legtöbb utazási korlátozást feloldották.

 

A Vluchtelingenwerk holland menekültügyi szervezet üdvözölte az új megközelítést. A szervezet képviselői szerint a jelenlegi szabályok „kemények és irreálisak”.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.