Nyitókép: AP Photo/Evan Vucci

 

Joe Biden amerikai elnök csütörtökön újabb 800 millió dollár értékű katonai segélycsomagot jelentett be Ukrajnának, mely tüzérségi fegyvereket, tarackokat, lőszert és taktikai drónokat tartalmaz.

 

A legújabb segélycsomag a Kijevnek nyújtott korábbi, 2,6 milliárd dollár értékű amerikai katonai segítségre épül. Az Amerikai Kongresszus márciusban 13,6 milliárd dollár értékű költségvetést hagyott jóvá Ukrajnának katonai és humanitárius segítségre.

 

Biden felhívta a figyelmet arra, hogy ezt a költségvetést már majdnem kimerítették, ezért az újabb segítséget ismételten a Kongresszusnak kell jóváhagynia.

 hirdetes_810x300  

 

Biden egyúttal kijelentette, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnöknek soha nem fog sikerülni Ukrajna elfoglalása.

 

 „A szövetségeseinkkel és partnereinkkel, valamint az ukrán néppel való egységünk révén tévedhetetlen üzenetet küldünk Putyinnak – soha nem fog sikerülni Ukrajnát bevétele és elfoglalása“

 

– jelentette ki Biden.

 

Az amerikai elnök azt is bejelentette, hogy az országa más európai országokon keresztül könnyebbé teszi a háborús menekülteknek az USA-ba való belépést. Az Egyesült Államok készen áll 100 ezer ukrajnai menekült befogadására. Eddig mintegy 15 ezren érkeztek, elsősorban Mexikón keresztül.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.