Az ENSZ-főtitkár Zelenszkijjel és Kulebával is találkozik Kijevben - Körkép.sk
Hajnalka
  • HUF: 385.38
  • USD: 1.08
  • 2 °C
  • 8 °C

Hirdetés (X)

Külügyek

Az ENSZ-főtitkár Zelenszkijjel és Kulebával is találkozik Kijevben

Két nappal azután, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök fogadja.

Nyitókép: AP Photo/Robert Bumsted, File

 

António Guterres, az ENSZ főtitkára jövő héten Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel is találkozik. Az ENSZ-főtitkár azután utazik Kijevbe, hogy előtte Vlagyimir Putyinnal vesz részt egy közös találkozón Moszkvában – tájékoztatott szombaton az Egyesült Nemzetek Szervezete.

 

Guteress április 28-án, csütörtökön találkozik Zelenszkij ukrán elnökkel és Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszterrel, azaz két nappal a moszkvai találkozó után. A Kreml pénteken megerősítette, hogy Putyin kedden fogadja Guterrest.

 

Az ENSZ főtitkára ezen a héten küldött levelet az ukrán és az orosz elnöknek, amelyben személyes találkozót kért tőlük – közölte Stéphane Dujarric, Guterres szóvivője. Elmondása szerint a kezdeményezésnek az a célja, hogy elindítsa a párbeszédet az ukrajnai háború befejezéséről.

SJE Nyílt nap

 

Az ENSZ-főtitkár jövő héten Putyinnal és Lavrovval is találkozik

 

Az ukrajnai háború kitörése óta Guterres nem igazán tartotta a kapcsolatot az ukrán elnökkel, mindössze egyszer, március 26-án telefonált Zelenszkijjel.

 

Putyin állítólag nem fogadta Guterres telefonhívásait és nem is voltak kapcsolatban, mivel az ENSZ főtitkára szerint Putyin az ukrajnai orosz agresszióval megsértette az ENSZ Alapokmányát.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Hirdetés (X)

Kövessen minket