Emőd
  • HUF: 394.28
  • USD: 1.02
  • 19 °C
  • 29 °C

Hirdetés (X)

Külügyek

Zelenszkij: Ukrajna lerohanása csak a kezdet. Oroszország további országok megtámadását tervezi

Felkészül Moldova.

Nyitókép: Ukrainian Presidential Press Office via AP

 

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök úgy véli, hogy az orosz katonai vezető megjegyzése Dél-Ukrajna elfoglalásáról azt jelenti, hogy az oroszok így akarják biztosítani a hozzáférést a moldovai oroszbarát szakadár Dnyeszteren túli területhez. Az ukrán elnök szerint mindez azt bizonyítja, hogy Oroszország más országokat is meg akart támadni, és Ukrajna lerohanása csak a kezdet volt.

 

Rusztam Minnekajev orosz katonai vezető az oroszországi Szverdlovszk régió Védelmi Ipari Vállalatainak Szövetségének éves ülésén pénteken arról beszélt, hogy az Ukrajna feletti tágabb ellenőrzés megnyitná az utat Moldovához.

 

„Ez a kijelentés azt igazolja, amit már sokszor elmondtam. Az ukrajnai orosz inváziót csak kezdetnek szánták, aztán több országot is el akarnak foglalni. Természetesen addig fogunk védekezni, ameddig szükséges lesz, hogy megtörjük az Orosz Föderáció ezen ambícióját. De ehhez minden nemzetnek, akik hozzánk hasonlóan hisznek az életnek a halál feletti győzelmében, velünk kell harcolnia“

 

– jelentette ki Zelenszkij éjszakai videóüzenetében.

 

Zelenszkij szerint könnyen előfordulhat, hogy az lesz a következő, aki jelenleg semleges akar maradni annak érdekében, hogy semmit se veszítsen, de végül ő fogja mindenét elveszíteni.

 

Minnekajev kijelentésével kapcsolatban Moldova már bekérette az orosz nagykövetet.

 

SITA/BBC

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

Kósa Zoltán
2022. ápr. 27. 14:43

Oroszország már rég megált volna, csak éppen nem Ukrajnával háborúzik már most sem, mégha nem is nyíltan. Az Orosz üzenetek azoknak szólnak (tehát nekünk is), akik mindenáron le akarják gyengíteni, destabilizálni szeretnék Oroszországot, illetve azt hiszik, hogy a végtelenségig lehet csiklandozni a medvét. Mi NATÓ erősek vagyunk? Ki a francokat érdekel, ha közben kitör egy világháború, aminek nincs győztese. Mikor fognak végre a vezetőink észhez térni? Nem akarok ilyen jövőt az unokáimnak...

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Kövessen minket