Nyitókép: AP Photo/Andrew Marienko

 

Oroszország ismét figyelmeztette az Egyesült Államokat, hogy ne küldjön újabb fegyverszállítmányt Ukrajnába. Az orosz Rossija-24 állami televíziónak adott interjújában ezt Anatolij Antonov, Oroszország amerikai nagykövete jelentette ki.

 

„Hangsúlyoztuk ennek a helyzetnek az elfogadhatatlanságát, amikor az Egyesült Államok fegyvert adott Ukrajnának, és felszólítottuk ennek a gyakorlatnak a megszüntetésére“

 

– közölte Antonov.

 

  hirdetes_300x300   

Hozzátette: ezzel kapcsolatban hivatalos diplomáciai jegyzéket is küldtek Washingtonnak. A nagykövet szerint a további amerikai fegyverszállítmányok még jobban súlyosbítják és kiélezik az ukrajnai konfliktust.

 

Antony Blinken amerikai külügyminiszter és Lloyd Austin védelmi miniszter vasárnapi kijevi látogatásuk során bejelentették, hogy Washington 713 millió dollárt különít el Ukrajna és további 15 szövetséges ország katonai támogatására, amiből 322 milliót egyenesen Kijev kap meg. A többi pénzt a NATO-tagországok és azon országok között fogják szétosztani, amelyek katonai segítséget nyújtottak Ukrajnának.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.