Nyitókép: Facebook/Petr Fiala

 

Petr Fiala cseh és Mateusz Morawiecki lengyel kormányfők arra kérik Magyarországot, hogy „egyértelműen“ ítélje el az orosz katonák által Ukrajnában elkövetett háborús bűncselekményeket.

 

A PAP hírügynökség közölte, hogy a két kormányfő varsói megbeszélését követő sajtótájékoztatón a Lengyelországot, Csehországot, Szlovákiát és Magyarországot tömörítő Visegrádi Négyek (V4) további működésének kérdésköre is felmerült.

 

Morawiecki aláhúzta: a V4 továbbra is létezik, de fontos, hogy tisztázásra kerüljenek az Oroszország Ukrajna elleni agressziójával kapcsolatos kérdések. A lengyel miniszterelnök elmondta, hogy Lengyelország nem ért egyet Magyarország jelenlegi Ukrajnával kapcsolatos álláspontjával, ezért Budapesttől egyértelmű és nagyon határozott álláspontot vár, amely elítéli Oroszország ukrajnai rémtetteit.

 hirdetes_300x300  

 

„Ez egy valóban nagyon fontos feltétel, mert nem hunyhatunk szemet az ott zajló események felett.”

 

– tette hozzá a lengyel kormányfő. Petr Fiala cseh miniszterelnök megismételte Morawiecki szavait. Eszerint Csehország is azt szeretné, ha a magyar álláspont nagyon világos lenne és egyben összhangban lenne azzal, amit Lengyelország és Csehország megfelelőnek tartanak.

 

Teraz

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!