Nyitókép: fischer.sk

 

Dubaj lett a menedékhelye azoknak a gazdag oroszoknak, akik a nyugati szankciók hatására menekülnek el a szülőhazájukból – tájékoztatott a BBC az ingatlanközvetítő irodák adataira hivatkozva, akik szerint az oroszok soha nem látott számban érkeznek az Egyesült Arab Emirátusokba. Hogy miért éppen ide? Azért, mert az EAE nem sújtotta szankciókkal az oroszokat és az ukrajnai invázióért sem kritizálta őket.

 

A legfrissebb statisztikák szerint az idei év első három hónapjában 67 százalékkal nőtt meg az orosz ügyfelek dubaji ingatlanvásárlása. A BBC szerint ennek az az oka, hogy az EAE továbbra is ad vízumot azoknak az oroszoknak, akik nincsenek rajta a szankciós listán. A BBC News közlése szerint az elmúlt két hónapban több százezer orosz hagyhatta el az otthonát. Egy orosz közgazdász azt mondta a BBC-nek, hogy az ukrajnai orosz invázió első tíz napjában 200 ezer polgár hagyta el Oroszországot. Ezt az adatot azonban nem lehet függetlenül ellenőrizni.

 

„A háború kezdete óta ötször több kérdést kapunk az oroszoktól. Félnek a közelgő gazdasági összeomlástól, és azért költöznek az Egyesült Arab Emirátusokba, hogy megőrizzék a vagyonukat“

 

 hirdetes_810x300  

– mondta George Hojeige annak a vállalatnak az igazgatója, amelyik külföldi cégek letelepedését segíti Dubajban.

 

A BBC szerint az orosz polgárok beáramlása Dubaj-szerte megnövelte a keresletet a luxusvillák és apartmanok iránt. Az ingatlanközvetítők az ingatlanárak meredek emelkedéséről számoltak be, mivel az oroszok ingatlanvásárlás céljával érkeznek Dubajba. A Betterhomes ingatlanközvetítő iroda tájékoztatása szerint a 2022-es év első három hónapjában az orosz ingatlanvásárlás a kétharmadával emelkedett meg.

 

A Modern Living ingatlanközvetítő iroda arról számolt be a BBC-nek, hogy rengeteg oroszul beszélő ügynököt vett fel annak érdekében, hogy kielégítsék a megnövekedett keresletet. Thiago Caldas, a vállalat vezérigazgatójának közlése szerint rengeteg telefonhívást kapnak az oroszoktól, akik azonnal Dubajba akarnak költözni.

 

„Az oroszok nemcsak befektetési célból vásárolnak ingatlanokat az EAE-ban, hanem azért, mert második otthonukként tekintenek Dubajra“

 

– közölte Caldas.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!