László
  • HUF: 400.98
  • USD: 1.06
  • 22 °C
  • 35 °C

Hirdetés (X)

Külügyek

A csehek elfogadhatatlannak tartják a magyar álláspontot az Oroszország elleni új szankciók ügyében

"Európának, különösen most, egységesebbnek kell lennie, mint korábban bármikor.”

Nyitókép: Facebook/Jan Lipavský

 

Elfogadhatatlan Magyarország elutasító álláspontja az orosz energiaexportot érintő európai uniós szankciók ügyében – írta Jan Lipavský cseh külügyminiszter a Twitteren kedden megjelentetett bejegyzésében.

 

Josep Borrell uniós kül- és biztonságpolitikai főképviselő hétfőn este az EU-tagállamok külügyminisztereinek egynapos brüsszeli tanácskozását követően közölte, hogy továbbra is hiányzik az uniós tagállamok egybehangzó, a javasolt olajbehozatali tilalomhoz szükséges támogatása, ezért a tárgyalások ez ügyben folytatódnak.

 

Az Európai Bizottság kompromisszumos javaslatait, miszerint Szlovákia és Magyarország az olajembargó ügyében 2024 végéig, Csehország pedig 2024 közepéig halasztást kapnának, diplomáciai források szerint Prága és Pozsony elfogadta, míg Magyarország újabb feltételeket szabott – írta kedden a CTK cseh hírügynökség.

 

Jan Lipavský elfogadhatatlannak tartja a magyar kormány hozzáállását az orosz energiaexportot megcélzó szankciókhoz.

 

“Európának, különösen most, egységesebbnek kell lennie, mint korábban bármikor.”

 

– szögezte le a cseh külügyek irányítója a Twitteren.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Bendeguz
2022. máj. 17. 18:16

A cseh külügyminiszternek minden lehetősége adott, hogy a gázt és olajat egy órán belül elzárja Csehországban. A Magyarhoz semmi köze. Ez igaz minden megháborodott országra is. Ennyi.

kulcsargeza
2022. máj. 17. 19:31

A csehek inkább a magyarok és a németek ellen elkövetett népirtásaikkal foglalkozhatnának. El nem évülö bűncselekményekről van szó, tehát sosem késő!

Fehér István
2022. máj. 17. 20:02

A csehek odahaza nyugodtan zárjanak is el minden létező csapot, még a sörét is a kocsmában. Magyarország meg úgy dönt, ahogy a magyarok többsége akarja! Nashledanou!

Almassy
2022. máj. 18. 05:19

A cseh téved/hazudik. Magyarország nem utasította el az embargót. Magyarország azt mondta, hogy a háború árát nem lehet a magyar emberekkel megfizettetni. Ha az EB megfizeti az olaj-embargó költségeit, akkor mehet. Ha nem akkor találjanaki mást, ami az oroszoknak fáj és nem Magyarországnak. Aki ezt nem értette az gyenge elméjü v. nem a maga ura.

Jani
2022. máj. 18. 07:20

A csehek egyszerűen csak számítóak, tudják, hogy Magyarország vétózik és ők ezt kihasználva játszák a szépet, de ha az orosz holnap elzárná a csapot a polgárok egy újabb defenestrációt rendeznének a csehkormány irodáiban.

    kulcsargeza
    2022. máj. 18. 08:06

    Defenesztrációveszély esetén Fiala egy antiliberalista/antiatlantista felkelést rendezne Prágában.😀

Švejk
2022. máj. 18. 08:53

Beneš "úr" elevenen él a nemzetükben, pfuj!

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Hirdetés (X)

Kövessen minket