Nyitókép: AP Photo/Roman Hrytsyna

 

Az orosz katona, aki háborús bűnök vádjával Ukrajnában elsőként állt bíróság elé, csütörtökön azt mondta, a fegyvertelen ukrán civilt a tiszt parancsára lőtte le.

 

A 21 éves Vagyim Sisimarin azt mondta a kijevi bíróságon, hogy a tiszt ragaszkodott a 62 éves telefonáló férfi lelövéséhez, mert az elárulhatta a tartózkodási helyüket.

 

A katon, aki február 28-án Szumi térségében autóból lőtt főbe egy férfit azt mondta, hogy parancsra kellett engedelmeskednie. A fiatal férfi életfogytiglani börtönbüntetésre számíthat tettéért.

 hirdetes_810x300  

 

Sisimarin bocsánatot kért az áldozat feleségétől, Katerina Selipovától, aki a tárgyalóteremben is jelen volt. Az özvegy elmondta, hogyan lőtték le a férjét, Olekszander Selipovot az otthonuk előtt. Az asszony szerint a katona életfogytiglant érdemel.

 

Hozzátette: nem bánná, ha a katona egy esetleges fogolycsere részese lenne a mariupoli Azovsztal acélmű ukrán védőiért cserébe.

 

A CNN értesülései szerint az orosz katonával folytatott tárgyalást péntekre halasztották. A bírák szerint Sisimarin nem áll készen a bírósági vitára.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.