László
  • HUF: 400.98
  • USD: 1.06
  • 22 °C
  • 35 °C

Hirdetés (X)

Külügyek

A német alkancellár szerint Magyarország nélkül is lehet olajembargó

Csalódott az orosz olajembargó ügyének elhúzódása miatt.

Nyitókép: Fabian Sommer/dpa via AP

 

Németország hajlandó lenne támogatni, hogy az Európai Unió tagországai Magyarország nélkül vezessenek be embargót az orosz kőolajra. Erről Robert Habeck német alkancellár, gazdasági miniszter beszélt egy hétfői interjúban.

 

A Zöldek politikusa a német közszolgálati rádiónak (Deutschlandfunk) adott interjúban kiemelte, hogy csalódott az orosz olajembargó ügyének elhúzódása miatt.

 

Rámutatott hogy a tárgyalásokat, egyeztetéseket az Európai Bizottság vezeti. Ha a brüsszeli testület elnöke azt mondaná, hogy “megcsináljuk 26-an, Magyarország nélkül, akkor ez egy olyan út, amelyet mindig támogatnék”.

 

Hangsúlyozta, hogy már eddig is igen hatékonyak az Ukrajna ellen indított háború miatt Oroszországra kivetett szankciók.

 

Az orosz központi bank elnökének kijelentései alapján következtetni lehet arra, hogy Oroszország “csődben van”, és a német alkancellár szerint legfeljebb azon a fejlettségi szinten képes tovább működni, amin 1980-ban állt.

 

euronews.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Nagyszájú
2022. máj. 24. 11:32

Húha, nagy a baj a fejekben...Oroszország csodben van-mondják, éppen csak csupán az a probléma ezzel, hogy Oroszország teljesen onellátóvá válhat, ha akar. Ellenben az EU-ról ez egyáltalán nem mondható el!

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Hirdetés (X)

Kövessen minket