Nyitókép: AP Photo/Frank Augstein

 

Boris Johnson brit miniszterelnök nyílt levelet írt az ukrán gyerekeknek, amelyben amellett, hogy szívósságukat méltatta, egyúttal azt is kiemelte, „példaként szolgálhatnak a mai gyerekek és felnőttek számára”.

 

Johson arról is írt levélben, hogy áprilisi kijevi látogatása során nagyon szomorú volt, hogy a parkokban és az utcákon egyetlen gyermeket és fiatalt sem látott.

 

„El sem tudom képzelni, milyen megterhelő lehetett számotokra ez az év”

 

 hirdetes_810x300  

– írta Johnson. Hozzátette: az ukrajnai orosz invázió következtében a gyerekeknek el kellett hagyniuk otthonaikat, családjukat, barátaikat, házi kedvenceiket, játékaikat és mindent, amit tudtak, és metróállomásokon, távoli városokban és más országokban kellett menedéket keresniük.

 

„Sokan tapasztaltatok meg olyan dolgokat, amiket egy gyereknek sem szabadna megtapasztalnia. Ennek ellenére az ukrán gyerekek nap mint nap megtanítják nekünk, mit jelent erősnek és méltóságteljesnek lenni, és emelt fővel járni a legnehezebb időkben is. El sem tudok képzelni jobb példát a mai gyerekeknek és felnőtteknek”

 

– írta Johnson.

 

A brit kormányfő korábban ígéretet tett arra, hogy megkétszerezi erőfeszítéseit annak érdekében, hogy biztosítsa Ukrajna számára a szükséges élelmiszer- és humanitárius segélyt.

 

Johnson és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök vasárnapi telefonbeszélgetése során egyebek mellett az ukrajnai mezőgazdasági termékek exportjának növeléséről, valamint az üzemanyagimportról beszélt. Johnson biztosította Zelenskijt, hogy a britek „ezer százalékig“ az ukrán lakosság mellett állnak.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!