Mária
  • HUF: 392.36
  • USD: 1.03
  • 22 °C
  • 35 °C

Hirdetés (X)

Külügyek

Szijjártó Péter helyretette Volodimir Zelenszkijt

A magyar külgazdasági és külügyminiszter a Körkép cikkének megjelenése után posztolt a Facebookra.

Nyitókép: Földházi Árpád, Getty Images

 

Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter helyretette Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, miután utóbbi ismét Magyarországot támadta az orosz olajembargó ügyében. Szijjártó a Körkép cikkére reagálva aláhúzta: Magyarország továbbra is segíteni fogja Ukrajnát.

 

Facebook/Szijjártó Péter

 

A magyar tárcavezető elmondta:

 

Ha mindaz, amit Zelenszkij elnök Davosban mondott ukránul azt jelenti, hogy:  “Köszönjük nektek magyarok, hogy befogadtatok több mint 720 ezer menekültet, köszönjük, hogy ellátjátok őket, köszönjük, hogy munkát adtok nekik, köszönjük, hogy felajánlottátok 130 ukrán gyerek gyógykezelését, köszönjük, hogy felajánlottátok a sebesült ukrán katonák kórházi ellátását, köszönjük, hogy 1000 ukrán fiatalnak készek vagytok ösztöndíjat adni, köszönjük hogy készen álltok egy iskolánk, valamint egy óvodánk újjáépítésére, és köszönjük, hogy segítetek a belső menekültek elszállásolásában!” Akkor a válaszunk az, hogy szívesen és ezután is segíteni fogunk!

 

Zelenszkij ukrán elnök szerdán Davosban azt mondta, hogy a nyugati országok nem egységesek Ukrajna támogatásának mértékét illetően. Konkrétan Magyarországot említette ezzel kapcsolatban.

 

Zelenszkij Magyarországot kritizálta a davosi Világgazdasági Fórumon

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 75 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Almassy
2022. máj. 25. 18:04

Zelenszkij egy kollaboráns hazaáruló, aki az amerikai megszállás fenntartása érdekében vágóhídra vezeti Ukrajnát. A tóbbi csak "színművészet", azaz pojácaság.

B.Zoltán
2022. máj. 25. 20:04

Egy marionett bábu bohóckodik.

B, Gy.
2022. máj. 26. 08:26

Az mar durva amit megenged maganak az ukran elnok ha vallalta a haborut ezzel nyomorba dontotte sajat nepet csinalja de pofatlansag azokat kritizalni akik nem az emberoles mellett allnak de maskepp segitik oket.

Hajrá magyarok!
2022. máj. 26. 09:54

Korrekt

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Kövessen minket