Nyitókép: Földházi Árpád, Getty Images

 

Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter helyretette Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, miután utóbbi ismét Magyarországot támadta az orosz olajembargó ügyében. Szijjártó a Körkép cikkére reagálva aláhúzta: Magyarország továbbra is segíteni fogja Ukrajnát.

 

Facebook/Szijjártó Péter

 

A magyar tárcavezető elmondta:

 

 hirdetes_810x300  

Ha mindaz, amit Zelenszkij elnök Davosban mondott ukránul azt jelenti, hogy:  “Köszönjük nektek magyarok, hogy befogadtatok több mint 720 ezer menekültet, köszönjük, hogy ellátjátok őket, köszönjük, hogy munkát adtok nekik, köszönjük, hogy felajánlottátok 130 ukrán gyerek gyógykezelését, köszönjük, hogy felajánlottátok a sebesült ukrán katonák kórházi ellátását, köszönjük, hogy 1000 ukrán fiatalnak készek vagytok ösztöndíjat adni, köszönjük hogy készen álltok egy iskolánk, valamint egy óvodánk újjáépítésére, és köszönjük, hogy segítetek a belső menekültek elszállásolásában!” Akkor a válaszunk az, hogy szívesen és ezután is segíteni fogunk!

 

Zelenszkij ukrán elnök szerdán Davosban azt mondta, hogy a nyugati országok nem egységesek Ukrajna támogatásának mértékét illetően. Konkrétan Magyarországot említette ezzel kapcsolatban.

 

Zelenszkij Magyarországot kritizálta a davosi Világgazdasági Fórumon

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 76 olvasónak tetszik ez a cikk.