Nyitókép: CDC via AP

 

A svájci Roche gyógyszeripari óriáscég szerdán jelentette be, hogy olyan PCR-tesztekkel áll elő, amelyek képesek kimutatni a majomhimlőt. A betegséget okozó vírus már az endémiás országokon kívül is terjed, vagyis olyan országokon, ahol a betegség már régóta előfordul.

 

A Roche és leányvállalata, a TIB Molbiol három tesztkészletet fejlesztett ki, amely a világ legtöbb országában elérhető lesz a kutatók számára – közölte a svájci bázeli székhelyű vállalat.

 

 „A Roche nagyon gyorsan kifejlesztett egy új tesztsorozatot, amely kimutatja a majomhimlő-vírust, és segít nyomon követni annak terjedését és járványügyi helyzetét“

 

  hirdetes_300x300   

– mondta Thomas Schinecker, a Roche diagnosztikai vezetője.

 

A Roche vállalat szerint a kutatási tesztkészletek meghatározhatják a vírus terjedését, és segíthetnek nyomon követni az esetleges kezelési módszerek, oltások és közegészségügyi intézkedések lehetséges hatásait.

 

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) közleménye szerint május 22-ig hivatalosan több mint 250 megerősített és gyanús megbetegedést jelentett 16 országból, Nyugat- és Közép-Afrika endémiás országain kívül.

 

A WHO kijelentette, hogy a PCR-teszt et előnyben részesített laboratóriumi tesztnek számít pontossága és érzékenysége miatt, a legmegfelelőbb mintavételi helyeknek pedig a bőrfekélyek, kiütések és száraz varasodások számítanak.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.