Nyitókép: AP Photo/Alexander Zemlianichenko

 

Karel Nehammer osztrák kancellár szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök kész engedélyezni a gabona- és élelmiszerexportot Ukrajnából a tengeri kikötőkön keresztül. Putyin ebben az értelemben „jelzést küldött“ – mondta Nehammer pénteken, miután telefonbeszélgetést folytatott a Kreml vezetőjével.

 

„Az orosz elnöke teljesen tisztában van az élelmezésbiztonsággal“

 

– mondta Nehammer sajtótájékoztatóján a globális következményekre és a világrend stabilitásának megzavarására figyelmeztetve. Emlékeztetett arra, hogy Ukrajnában több millió tonna búza és egyéb gabonafélék várnak exportra.

 

Az osztrák kancellár „nagyon intenzívnek és nagyon komolynak“ nevezte Putyinnal folytatott pénteki telefonbeszélgetését. Elmondása szerint Putyin a nyugati szankciók feloldását szorgalmazta. Az orosz elnöknek megvan a „sajátos háborús logikája“, és szerinte a Nyugat felelős az ukrajnai háború elhúzódásáért – jegyezte meg Nehammer.

 hirdetes_300x300  

 

Nehammer egy újságírói kérdést követően azt mondta, Putyin a világ nagy részén az élelmezésbiztonsági válság fenyegetését a szankciók következményeként próbálja ábrázolni.

 

„De a háború nélkül ezeket a szankciókat egyáltalán nem vezették volna be Oroszország ellen”

 

– mondta Nehammer Putyinnak.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.