Nyitókép: A Kreml által közreadott fotó Putyinról 2022. május 27-i videókonferenciájáról, SITA/Mikhail Metzel, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

 

Vlagyimir Putyin orosz elnök talán már hetek, hónapok óta halott, a nyilvánosság előtt pedig egy hasonmás szerepel. Több sajtóforrás szerint is erről mennek a találgatások a brit titkosszolgálatnál, az MI6-nél. Az ügynökségből származó kiszivárgott információk szerint az oroszok hosszabb ideje titkolhatják az elnök halálát. Egy másik spekuláció szerint pedig Putyin életben van – még – de súlyos betegsége van, rákos.

 

Az orosz elnök állapota – ha még életben van – az utóbbi hónapokban jócskán megromlott, megfigyelők szerint arca puffadt, ami akár leukémiára is utalhat. Belső informátorok szerint az MI6 magasrangú vezetői úgy vélik, hogy Putyin nemrégiben súlyosan beteg volt, de esetleges halálát a Kreml eltitkolná.

 

Putyin utóbbi időben megjelent nyilatkozatait a legnagyobb valószínűség szerint előre felvették – írja például a Daily Mirror. Arról is mennek a találgatások, hogy a Győzelem napján tartott moszkvai felvonuláson csak egy hasonmása jelent meg.

 

 hirdetes_300x300  

„Putyin nagyon beteg, és ha meghal, a halálhírét hetekig, ha nem hónapokig titkolni fogják.”

 

mondta a Daily Mirrornak a titkosszolgálati forrásuk.

 

„Van itt egy olyan lehetőség is, hogy már halott”

 

tette hozzá, majd arra figyelmeztetett, hogy az ilyen jellegű információkat jelenleg nem lehet megszerezni.

 

čtk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 6 olvasónak tetszik ez a cikk.