Hirdetés (X)

Külügyek

Nagy István agrárminiszter a Sajó szennyezéséről egyeztetett Ján Budajjal

Magyarország nem akar Szlovákia belügyeibe beavatkozni, a kialakult helyzetet azonban minél előbb meg kell oldani.

Nyitókép: Komka Péter / MTI

 

A hétvégén elkezdődtek a kármentesítési munkálatok a Sajó szlovákiai szakaszán – erősítette meg Ján Budaj, Szlovákia környezetvédelmi minisztere Nagy István agrárminiszternek a szaktárca közleménye szerint.

 

Az Agrárminisztérium (AM) az MTI-nek küldött közleményében tudatta, hogy a két tárcavezető videókonferencia keretében egyeztetett a folyó állapotáról hétfőn.

 

Nagy István kiemelte, Magyarország abban érdekelt, hogy minél előbb sikeresek legyenek a kármentesítési munkálatok. A miniszter üdvözölte, hogy északi szomszédunk konkrét lépéseket tesz a Sajó szennyezésének megállítása érdekében.

 

Hozzátette, Magyarország nem akar Szlovákia belügyeibe beavatkozni, a kialakult helyzetet azonban minél előbb meg kell oldani – írják a közleményben.

 

A tárcavezető hangsúlyozta, ha bármilyen támogatásra, technológiára szükség van, akkor a magyar szakemberek készek segíteni a szennyezés felszámolásában. Teremtett világunk megőrzése és fenntartása ugyanis közös kötelességünk – tette hozzá a miniszter az Agrárminisztérium közleménye szerint.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kövessen minket