Nyitókép: Koszticsák Szilárd/MTI

 

Magyarországon már több mint harminc jármű rendszámát lopták el, melyek segítségével a külföldi autósok hatósági áron próbálnak üzemanyagot tankolni – tájékoztatott Ratatics Péter, a MOL-csoport olajtársaság vezérigazgató-helyettese.

 

Ratatics szerint vannak kísérletek a kormányrendelet megkerülésére, melynek értelmében csütörtök éjféltől csak magyar rendszámú és forgalmi engedélyű autók vásárolhatnak hatósági áron EVO 95 benzin és diesel üzemanyagokat a Molnál.

 

Az ország északnyugati részén fekvő Mosonmagyaróvár környékén mintegy 30 magyar rendszámlopást regisztráltak, és a szlovák weboldalakon már azokat a helyeket is közzétették, ahol hatósági áron lehet üzemanyagot tankolni.

 hirdetes_300x300  

 

A vezérigazgató-helyettes szerint a Mol töltőállomásain a fizetésnél minden esetben kérik a jármű forgalmiját, így nem érdemes próbálkozni a lopott rendszámmal, hiszen magyarországi forgalmit a tolvaj így sem tud felmutatni. Ratatics szerint ennek ellenére már előfordult, hogy az alkalmazottaiknak hamisított forgalmi engedélyt mutattak fel.

 

Magyarországon a benzin és a gázolaj (nafta) hatósági ára 480 forint (1,22 euró)/liter.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!