Nyitókép: Branislav Bibel/SITA

 

Richard Sulík (SaS) gazdasági miniszter az alkalmatlanság jelének tartja Igor Matovič (OĽaNO) pénzügyminiszter kijelentését, miszerint valószínűleg nem fogja tudni bemutatni a jövő évi költségvetést.

 

„El kellene gondolkodnia azon, hogy nem kellene-e munkát cserélnie“

 

– mondta Sulík a szerdai kormányülés után.

 

 hirdetes_300x300  

Sulík megismételte, hogy az SaS nem egyezik bele a magasabb adókba, Matovič lépését pedig „durva és primitív zsarolásnak“ véli, hiszen először a „fasisztákkal“ együtt átnyom egy több milliárdos kiadást, majd közöli, hogy nem tudja elkészíteni a költségvetést.

 

Sulík szerint ha Matovič tisztában van azzal, hogy nem tudja elkészíteni a költségvetést, akkor imádkozzon azért, hogy az államfő visszaadja a családtámogatási csomagját. „Mert az a milliárd hiányozni fog a költségvetésből“ – folytatta Sulík, hozzátéve, ha Matovič nem bírja el a feladatát, akkor távozzon.

 

Mindeközben Igor Matovič pénzügyminiszter arcátlanságnak nevezte Richard Sulík azon kijelentését, miszerint távoznia kellene a funkciójából.

 

„A gazdasági minisztertől, aki talán tízszer vagy tizenötször nyaralt Dubajban, ez egy szemtelen kijelentés“

 

– reagált Matovič.

 

Matovič a Denník N beszélgetőestjén azt mondta, a koalíció ősszel szétesik, mert nem tud megegyezni a jövő évi állami költségvetésről. A kormány bukásának oka az lesz, hogy az SaS nem egyezik bele az adóemelésbe.

 

SITA/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.