Nyitókép: AP Photo/Alessandra Tarantino

 

Ferenc pápa szombaton bejelentette, hogy hamarosan találkozik azokkal az ukrán illetékesekkel, akikkel a háború sújtotta hazájukba tett látogatásának lehetőségeiről szeretne megbeszélni.

 

Ferenc pápa erről a fogyatékkal élő gyerekekkel és az orosz invázió miatt hazájukból elmenekült ukrán gyerekekkel folytatott vatikáni találkozója során tett említést.

 

A térdfájdalmak miatt tolószékben közlekedő 85 éves pápa elmondta, hogy gyakran gondol az ukrán gyerekekre, és szeretne az országba látogatni, de ki kell választania a megfelelő időpontot.

 hirdetes_300x300  

 

„Nem könnyű olyan döntést hozni, ami a világ többi részének több kárt okozhat, mint segíthet. Meg kell találnom a megfelelő időpontot, hogy megtegyem. Jövő héten fogadom az ukrán kormány képviselőit, hogy megbeszélhessük az esetleges látogatásomat“

 

– közölte a pápa.

 

Ferenc pápa több alkalommal közvetetten bírálta Vlagyimir Putyin orosz elnököt az invázió miatt, de konkrétan nem nevezte meg őt. Olyan kifejezéseket is használt, mint az „indokolatlan agresszió” vagy „invázió”, és sajnálatát fejezte ki a civilekkel szembeni kegyetlenségek miatt.

 

Teraz.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!