Nyitókép: Andrzej Duda lengyel elnök, fotó: SITA/AP Photo/Michal Dyjuk

 

Olaf Scholz német kancellárt és Emmanuel Macron francia elnököt kritizálta Andrzej Duda lengyel elnök, amiért azok az ukrajnai orosz invázió ellenére is tartják telefonon a kapcsolatot Vlagyimir Putyin orosz elnökkel.

 

„Mindegyik ilyen beszélgetés, amelyet Putyinnal folytatnak, és főleg Scholz kancellár és Emmanuel Macron elnök részéről, ámulatba ejtenek”

 

mondta Duda a német Bildnek nyilatkozva, majd hozzátette, hogy „ezek a beszélgetések abszolút semmit sem hoznak”. Duda úgy véli, hogy a nyugati vezetők tárgyalásai Putyinnal „inkább egyfajta legitimációt jelentenek az orosz hadsereg által Ukrajnában elkövetett bűncselekményekért felelős személy számára”.

 

A lengyel elnök hangsúlyozta, hogy Putyin az egyedüli felelős azért, hogy Ukrajnába küldte megszálló csapatait. Kitért arra is, hogy az egyes parancsnokok Putyin alárendeltjei.

 hirdetes_300x300  

 

Duda a jelenlegi helyzetet a második világháborúhoz és a Hitler vezette náci Németországhoz hasonlította.

 

„És beszélt valaki így Adolf Hitlerrel a második világháború alatt? Mondta valaki, hogy meg kell őriznie az arcát? Hogy azért kell így tenni, hogy ne legyen megalázó Adolf Hitler számára?

 

tette fel a kérdést Duda, aki hevesen elutasította az ilyen hozzáállást.

 

„Mindenki tudta: le kell győzni őt (Hitlert – a szerk. megj.)”

 

tette hozzá.

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.