Nyitókép: mti

 

Lehetetlen, hogy a földgáz embargója a következő európai szankciós csomag része legyen – mondta Szijjártó Péter a CNBC-nek. A magyar külügyminiszter szerint, ha ezt meglépnénk, akkor leállna a gazdaság, nem tudnánk fűteni, erre a problémára pedig senki nem ajánlott megoldást.

 

A hatodik uniós szankciócsomag keretében hosszas alkudozás után elfogadták az orosz olaj embargóját az uniós tagállamok. Azóta pedig egyre többen kezdik pedzegetni, hogy hasonló intézkedést kellene meglépni a földgáz esetében is, legutóbb például a lengyel külügyminiszter beszélt erről.

 

Szijjártó Péter szerint azonban lehetetlen, hogy a hetedik csomag része legyen a földgáz importjának megtiltása.

 

 hirdetes_810x300  

Ha nem tudnánk orosz gázt importálni, akkor az ország megállna, a gazdaság leállna, képtelenek lennénk fűteni az épületeket. Erre a problémára ki fog megoldást kínálni?

 

– tette fel a kérdést a magyar külügyminiszter a CNBC-nek. Szerinte amikor az EU szankciókat vet ki, akkor biztosítania kell, hogy azok jobban fájnak a megcélzott országnak, mint Európának.

 

Nagyon világos az álláspontunk a háború kapcsán: elítéljük az orosz fegyveres agressziót, Ukrajna pártján állunk. Viszont a realitásokat is figyelembe kell vennünk

 

– emelte ki Szijjártó.

 

A külügyminiszter szerint alternatív infrastruktúra nélkül nem lehetséges Magyarország energiafüggőségét csökkenteni.

 

portfolio.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!