Emőd
  • HUF: 394.28
  • USD: 1.02
  • 19 °C
  • 29 °C

Hirdetés (X)

Külügyek

Brit vezérkari főnök: Fel kell készítenünk a hadsereget egy európai harcra

Oroszország elleni fellépésről, csatáról és győzelemről írt egy kiszivárgott levélben

Nyitókép forrása: illusztrációs/SITA/Yoan Valat, Pool via AP

 

Átvitt értelemben gyülekezőt fújt a brit vezérkari főnök a brit katonáknak, és kijelentette, készen kell állniuk, hogy szembenézzenek Oroszországgal a harctéren.

 

Sir Patrick Sanders tábornok, akit a múlt héten neveztek ki vezérkari főnöknek, június 16-án egy belső üzenetben hívta fel a haderő minden tisztjéhez és minden köztisztviselőhöz. A levél tartalmát a BBC megszerezte, és közölte.

 

Eszerint “Oroszország Ukrajna elleni inváziója rámutatott, meg kell védeni az Egyesült Királyságot, és készen kell állni a harcra a szárazföldön és készen kell állni a győzelemre”. A tábornok kiemeli, hogy Nagy-Britanniának és szövetségeseinek most képesnek kell lenniük Oroszország legyőzésére.

 

Sanders szerint 1941 óta ő az első brit tábornok, aki egy olyan európai szárazföldi háború árnyékában vette át a vezérkar vezetését, amelyben egy “kontinentális hatalom” is részt vett.

 

“A világ megváltozott február 24-e óta, és most égető szükség van egy olyan hadsereg létrehozására, amely képes szövetségeseinkkel együtt harcolni, és csatában legyőzni Oroszországot”

 

Sander célként jelölte ki a hadsereg mozgósításának felgyorsítását, a modernizációt valamint a NATO olyan megerősítését, ami “megakadályozza oroszországot Európa további megszállásában”.

 

“Mi vagyunk az a generáció, amelynek fel kell készítenie a hadsereget egy európai harcra”

 

fogalmazott.

 

BBC.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

Kósa Zoltán
2022. jún. 20. 05:42

Áljanak már végre le! Már megint az emberek felkészítése arra, hogy eladjuk a háborút, hogy morálisan meggyőzzünk mindenkit arról, miért is kell beléni a háborúba, miért kell kihasználni az alkalmat, mert most Putyin gyenge, miért is kell elviselni egy esetleges taktikai atombombát, de mondja ezt a brit, az amerikai, akik meg vannak győződve arról, hogy ők mindenképpen kimaradnak. Hát itt mindenkinek elment a józan esze. Világháborút? Persze nyíltan erről beszél a német is, aki már két világháborút kirobbantott a világ jobbátételére hivatkozva... Ébresztő világ, ezeknek a vezetőknek azonnal távozniuk kell, mi békét akarunk, nem pedig háborút európában...

Bendeguz
2022. jún. 20. 10:40

Sajnos, aki háborút akar, az meg is kapja. Ennek fényében az angolokat kérjük szépen, maradjanak otthon, és harcoljanak otthon. Minket hagyjanak békében.

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Kövessen minket