Nyitókép forrása: illusztrációs/SITA/Yoan Valat, Pool via AP

 

Átvitt értelemben gyülekezőt fújt a brit vezérkari főnök a brit katonáknak, és kijelentette, készen kell állniuk, hogy szembenézzenek Oroszországgal a harctéren.

 

Sir Patrick Sanders tábornok, akit a múlt héten neveztek ki vezérkari főnöknek, június 16-án egy belső üzenetben hívta fel a haderő minden tisztjéhez és minden köztisztviselőhöz. A levél tartalmát a BBC megszerezte, és közölte.

 

Eszerint „Oroszország Ukrajna elleni inváziója rámutatott, meg kell védeni az Egyesült Királyságot, és készen kell állni a harcra a szárazföldön és készen kell állni a győzelemre”. A tábornok kiemeli, hogy Nagy-Britanniának és szövetségeseinek most képesnek kell lenniük Oroszország legyőzésére.

 

  hirdetes_300x300   

Sanders szerint 1941 óta ő az első brit tábornok, aki egy olyan európai szárazföldi háború árnyékában vette át a vezérkar vezetését, amelyben egy „kontinentális hatalom” is részt vett.

 

„A világ megváltozott február 24-e óta, és most égető szükség van egy olyan hadsereg létrehozására, amely képes szövetségeseinkkel együtt harcolni, és csatában legyőzni Oroszországot”

 

Sander célként jelölte ki a hadsereg mozgósításának felgyorsítását, a modernizációt valamint a NATO olyan megerősítését, ami „megakadályozza oroszországot Európa további megszállásában”.

 

„Mi vagyunk az a generáció, amelynek fel kell készítenie a hadsereget egy európai harcra”

 

fogalmazott.

 

BBC.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!