Nyitókép: twitter

 

Bécs, Berlin és Madrid polgármestere is átverés áldozata lett, ugyanis kiderült, hogy egy magát Vitalij Klicskónak kiadó férfivel telefonáltak az igazi kijevi polgármester helyett.

 

Klicsko az eset után felszólított a helyzet tisztázására, valamint arra figyelmeztette kollégáit, hogy a vele szervezett megbeszélések csak egy kijevi hivatalos helyen keresztül történnek meg, angol és német nyelvű kommunikációhoz pedig nincs szüksége tolmácsra.

 

A német biztonsági egységek már vizsgálják az incidenst. A rendőrség szóvivője szerint politikailag motivált esetről van szó. Hogy nem az igazi Klicskoval történt meg a beszélgetés, a berlini ukrán nagykövet is megerősítette a Twitteren.

 

A berlini polgármester, Franziska Giffey szóvivője szerint az első 15 perc teljesen normális mederben folyt, majd olyan témák kerültek asztalra, amelyek felkeltették a gyanút, hogy esetleg átverésről van szó. A magát Klicskonak kiadó férfi például azokról az ukránokról akart beszélni, akik „megpróbálnak Berlinben szociális juttatásokhoz jutni”, valamint segítséget kért egy kijevi melegfelvonulás megszervezéséhez.

hirdetes

 

A madridi polgármester a berlinihez hasonlóan rájött, hogy csalóval van dolga és megszakította a beszélgetést. Nem jött rá azonban a turpisságra a bécsi polgármester. Michael Ludwig hivatala az eset után közölte, hogy a „háború digitális vezetéséről” van szó, a cél pedig Ukrajna diszkreditálása, és a belé vetett bizalom megrendítése.

 

teraz.sk

Megosztás:
Címkék: átverés Klicsko

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!