Nyitókép forrása: SITA/Yulia Zyryaniva, Sputnik, Government Pool Photo via AP

 

Bármilyen beavatkozást a Krím félsziget kapcsán a NATO bármelyik tagállama részéről Oroszország elleni hadüzenetként értelmezünk, ami harmadik világháborúhoz vezethet – jelentette ki Dmitrj Medvegyev korábbi orosz elnök és miniszterelnök kedden az Érvek és tények orosz hetilapnak.

 

„Számunkra a Krím Oroszország része, örökre. Bármilyen szándék vagy beavatkozás Krím kapcsán hadüzenettel ér fel országunkkal szemben. Ha ezt egy NATO tagállam tenné, az háborút és harmadi világháborút jelent az egész Észak-atlanti Szövetséggel”

 

fogalmazott arra a kérdésre reagálva, miért tekinti Oroszország fenyegetésnek Ukrajna, Svédország és Finnország esetleges NATO-tagságát.

 

„Svédország és Finnország NATO-csatlakozása számunka új veszélyforrást nem jelent. Jelenleg ezekkel az országokkal szemben nincs és várhatóan nem is lesz területi vitánk. Ha jobban és nyugodtabban érzik magukat a NATO-ban, csak tessék”

 

 hirdetes_400x285  

mondta Medvegyev.

 

Egyúttal kijelentette, hogy Oroszország ennek ellenére ellenintézkedéseket foganatosít a határvédelem megerősítése formájában, ami magába foglalhatja Iszkander rakéták Svédország és Finnország közelébe történő telepítését is.

 

„A Baltikum atommentessége a múlté”

 

tette hozzá.

 

Terraz.sk

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!