Rakétatalálat ért egy lakóépületet Odessza közelében, sokan meghaltak - Körkép.sk

Hirdetés (X)

Külügyek

Rakétatalálat ért egy lakóépületet Odessza közelében, sokan meghaltak

Eközben Ukrajna megkezdte az áramexportot az Európai Unióba Románián keresztül.

Nyitókép: Ukrainian Emergency Service via AP

 

Orosz rakéta csapódott be egy kilencemeletes lakóépületbe a fekete-tengeri kikötőváros, Odessza közelében található Bilhorod-Dnyisztrovszkijben péntek hajnalban, a támadásban legalább tizennégyen életüket vesztették és harmincan megsebesültek – közölték az ukrán mentőszolgálatok.

 

A mentés jelenleg is zajlik, többen a romok alatt rekedtek, miután az épület egy része összeomlott – mondta el Szerhij Bracsuk, a helyi kormányzat szóvivője az ukrán televíziónak. Az áldozatok között három gyermek van.

 

Egy másik rakéta egy üdülőépületet talált el, a támadásban hárman meghaltak, és legalább egy ember megsebesült – tette hozzá Bracsuk.

SJE Nyílt nap

 

Ukrán helikopterek csapást mértek az orosz csapatokra Herszonban, Bilozerka közelében, közölte az ukrán hadsereg pénteken. A támadásban 35 orosz katona vesztette életét, és két harckocsi, valamint több páncélozott jármű megsemmisült.

 

Eközben Ukrajna megkezdte az áramexportot az Európai Unióba Románián keresztül – jelentette be Volodimir Zelenszkij ukrán elnök csütörtökön. A hírt Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke is megerősítette.

 

Zelenszkij elmondta, hogy a jövőben növelik a szállított mennyiséget, így az ukrán elektromosság részben kiválthatja az orosz gázt az európai piacon. Megjegyezte: a megállapodás nemcsak az anyagi haszonról szól, hanem Európa biztonságáról. Az ukrán áramhálózatot március közepén kötötték össze az európaival.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket