Helga
  • HUF: 421.97
  • USD: 0.98
  • 10 °C
  • 19 °C

Hirdetés (X)

Külügyek

Az Egyesült Államok újabb, 820 millió dolláros katonai segélycsomagot küld Ukrajnának

Az Egyesült Államok továbbra is azon dolgozik, hogy megfeleljen Ukrajna csatatéren támasztott igényeinek.

Nyitókép: AP Photo/Efrem Lukatsky

 

Az Egyesült Államok pénteken újabb katonai segélycsomagot jelentett be az orosz inváziós erők ellen védekező Ukrajnának. A Pentagon közlése szerint 820 millió dollár (körülbelül 787 millió euró) összegű segélyről van szó – tájékoztatott az AFP ügynökség.

 

A Kijevnek szánt 14. amerikai fegyvercsomag két NASAMS közepes és hosszú hatótávolságú légvédelmi rendszert és HIMARS-típusú rakétavető rendszert tartalmaz majd, amelyet az Egyesült Államok júniusban kezdett el szállítani, emellett a csomag részét képezi 150 000 darab 155 milliméteres tüzérségi lőszert, ill. négy másik tüzérségi radar.

 

Az Egyesült Államok és szövetségesei továbbra is azon dolgoznak, hogy megfeleljenek Ukrajna csatatéren támasztott igényeinek – mondta Todd Breasseale, az amerikai védelmi minisztérium szóvivője.

 

Az ukrajnai orosz invázió kezdete óta Washington már 6,9 milliárd dollár összegű katonai segítséget nyújtott vagy ígért Kijevnek – teszi hozzá az AFP. A legújabb segélycsomagot a Fehér Ház vezetője, Joe Biden jelentette be az Észak-atlanti Szövetség madridi csúcstalálkozóján, amelyre a héten került sor.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket