Ábrahám
  • HUF: 399.23
  • USD: 1.02
  • 22 °C
  • 35 °C

Hirdetés (X)

Külügyek

Zelenszkij nemzetközi segítséget kért Ukrajna háború utáni újjáépítéséhez

Ehhez a tervhez „nagy beruházásokra, új technológiákra és intézményekre lesz szükség".

Nyitókép: Ludovic Marin, Pool via AP

 

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök vasárnap esti beszédében nemzetközi segítséget kért Ukrajna háború utáni újjáépítéséhez – tájékoztatott a TASR a DPA ügynökségre és a The Guardian napilapra hivatkozva.

 

„Nemcsak hogy mindent meg kell javítani, amit a megszállók elpusztítottak, hanem új alapokat kell kiépítenünk az életünkhöz is, amely biztonságos, modern, hozzáférhető és kényelmes lesz“

 

– jelentette ki Zelenszkij. Hozzátette: ehhez a tervhez „nagy beruházásokra, új technológiákra és intézményekre, nem utolsósorban pedig reformokra van szükség“.

 

Zelenszkij beszédében azt megjegyezte, Ukrajnának a lehető legtöbb kárt kell okoznia az orosz csapatoknak, hogy „minden orosz megjegyezze, Ukrajnát nem lehet megtörni“. Hozzátette: a háború még korántsem ért véget, és egyes területeken a harcok tovább fokozódnak.

 

Volodimir Zelenszkij virtuálisan részt vesz az Ukrajna helyreállításáról szóló nemzetközi konferencián, amelyet július 4–5. között tartanak a svájci Luganóban. A Denisz Shmihal ukrán miniszterelnök vezette 100 fős ukrajnai delegáció mellett 38 ország és 14 nemzetközi szervezet képviselői is részt vesznek a konferencián. A résztvevők között szerepel Lengyelország és Csehország miniszterelnöke, valamint Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság vezetője is.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket