Ábrahám
 • HUF: 399.23
 • USD: 1.02
 • 22 °C
 • 35 °C

Hirdetés (X)

Külügyek

Sargentini utódja is Magyarországot támadja – Újabb jelentést készített az Európai Parlament

Újabb támadás készül az Európai Parlamentben Magyarország ellen.

Nyitókép: brusselstimes.com

 

Újabb támadás készül az Európai Parlamentben Magyarország ellen. A francia zöldpárti Gwendoline Delbos-Corfieldz az uniós értékek megsértésével vádolja Magyarországot.

 

“Fennáll a veszélye annak, hogy Magyarország súlyosan megsérti az Unió alapját képező értékeket”

 

– szögezi le az Európai Parlament (EP) egy friss jelentéstervezete, számol be róla a baloldali Népszava. A hírt Gregor Martin Papucsek tudósítóhoz hasonlóan a Magyarországgal szemben szintén negatívan elfogult Ladislav Vallach által azonnal átvette a szlovák állami hírügynökség, a TASR is.

 

A jelentés készítője azt javasolja az EU Tanácsának, hogy mondja ki, Magyarországon fennáll az európai értékek súlyos megsértésének kockázata.

 

Delbos-Corfield azt szeretné elérni, ha az EP-képviselők felszólítanák a közösségi intézményeket, hogy:

 

vessenek véget az uniós normák elleni támadásoknak, és addig ne hagyják jóvá a Magyarországnak járó közösségi támogatásokat, amíg fennáll az azokkal való visszaélés kockázata, és amíg a nemzeti hatóságok nem teljesítik a jogállamiság területén megfogalmazott brüsszeli ajánlásokat”.

 

Az előterjesztésről a Népszava szerint várhatóan jövő héten, azaz július 13-án vagy 14-én szavaz az EP állampolgári jogi bizottsága, majd szeptemberben kerülhet a plenáris ülés elé.

 

Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője hétfőn a közösségi oldalán azt írta, kiállnak a magyar érdekekért.

 

A kormánypárti politikus a bejegyzésében megosztott egy videót is, melyben a France 24 hírcsatorna kérdezte a jogállamisági eljárásról.

 

Hidvéghi Balázs azt írta: a riporter “nagyon igyekezett” belé fojtani a szót, “nehogy a nézők véletlenül olyat halljanak, ami nem fér bele a brüsszeli mantrába”. Azonban – mint hozzátette – itt is elmondta: az egész jogállamisági eljárás csak egy ürügy.
“Magyarországon a jogállam él és virul. Csakhogy a hagyományos keresztény értékek is”

 

– szögezte le, hozzátéve, hogy Brüsszelt ez zavarja igazán.

 

“Nem véletlen, hogy ezek az eljárások valahogy mindig olyan országok ellen indulnak, ahol az emberek ragaszkodnak a hagyományos családhoz és az illegális bevándorlás elleni küzdelemhez”

 

– fogalmazott a fideszes politikus.

 

Körkép.sk/TA SR/Népszava/MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 7 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Dodo
2022. Júl. 04. 15:31

Ez mar nevetseges amit a librisek csinalnak.

Petike
2022. Júl. 04. 17:02

teljes mértékben igaza van a nocinek Orbanisztán már letért az europai útrol

  Kósa Zoltán
  2022. Júl. 04. 17:51

  Ha az európai út identitásvesztésthez, tudathasadáshoz, értékvesztéshez vezet, akkor az az út járhatatlan, emészthetetlen, elkerülendő. Az EU jelenleg egy csoport dilettáns, pöffeszkedő nagy mellel, kinek célja a keleti régió megtörése, bábbá tétele. A halál kultuszát propagálja, ahol az emberi élet nem számít, csak az ideológia. Abortusz, LMBTQ érzékenyítés, egyneműek házassága, majd végül eutanázia, persze mindent megmagyarázva, mindennek ideológiai alapot teremtve. Ha " Orbanisztán" arról szól, hogy az emberi értékek helyes útra terelődnek lásd.: életvédelem, gyermekvédelem, családvédelem, időskorúak ellátása, akkor az EU-nak fel kell nőnie Orbanisztánra, mert ellenkező esetben Európa meghasonlik önmagával és elpusztul...

   Gabor
   2022. Júl. 04. 20:42

   Minden szóval egyetértek ! Magyarországon kívül ,az egész E U megbolondult ! Petike meg élvezkedik !

   Petike
   2022. Júl. 05. 08:16

   szoval a kelet megtorése akkor miért kapott Csehország és Szlovákia a Fejlesztési Alapbol 12 illetve 6.5 milliárd euro támogatást.Mivel Orbanisztán letér az europai útrol akkor ne várja hogy majd fog jonni neki is pénz Brusszelbol.Mellesleg nem kényszer a disznotor egész nyugodtan ki lehet lépni az EUbol.Az EU Orbanisztán nélkul meglesz hiszen 1 elmegy de további 5 állam jon de Orbanisztán az EU nélkul el fog pusztulni.

Atoszka
2022. Júl. 04. 20:35

Most fennál a veszélye, hogy megsérti, vagy már megsértette… Ahol a jog uralkodik csak azt ítélik el aki elkövette a jogsértést nem azt akinél “fennáll a veszélye” hogy elköveti…. De mit okoskodok én egy EU biztos jobban tudja, oszt kész!

Almassy
2022. Júl. 04. 22:22

"... Unió alapját képező értékek ..." Azokat az értékek Magyarország őrzi! A liberál-bolsevik maffia "értékeit": Alanyi abortusz-jog (férfiaknak is), a szólásszabadság megszüntetése, áltudományos dogmatizmus (genderizmus), vétó nélküli tagállamok (diktatúra), ...

Petike
2022. Júl. 05. 08:22

Almássy mindenkinek tiszteletben kell tartani a jogait én elutasitom azokat is akik a keresztényeket uldozik mert igenis jogaik vannak és nem szabad a vallásszabadságot gátolni de jogaik vannak a homoszexuálisoknak is mert Ok azért nem tehetnek hogy azoknak szulettek a szolászabadság megszuntetése éppen Orbanisztánban torténik és nem az EUban.Orbán politikáját a gyuloletkeltésen építi és ez nem egyezik az europai értékekkel.

  Atoszka
  2022. Júl. 05. 10:29

  Petike; Magyarországon törvény teszi lehetővé a homoszexuálisoknak a regisztrált partneri viszonyt, míg nálunk ez teljesen hiányzik és még csak nem is tervezik… Ti progresszív liberálisok mindig abban bíztok, hogy a meggyőzendők nem elég informáltak ahhoz, hogy ellenérveket tudjanak felsorakoztatni. Arra figyeltek, hogy a csomagolás szép legyen, majd ömlesztitek a hazugságaitokat a szócsöveiteken keresztül (itt 99%média - magyarországon csak 50%)… Orbánnak a nagy bűne a szemetekben, hogy nem engedi az “értékeitek” egyedüliségét, törvények felettiségét. Számára ezek teljesen egyenértékűek más jogokkal, s ez persze nagymértékben tompítja a “dogmáitok” romboló hatását a magyar társadalomban. Ezért ő a gonosz, akit ki kell iktatni, mert nem illik bele a ti fényes jövőképetekbe…

   Kósa Zoltán
   2022. Júl. 05. 10:42

   És pont. Ennyi.

Kósa Zoltán
2022. Júl. 05. 10:40

Tisztelt Petike úr! Magyarország letért az "európai útról"? Milyen útról? Helyreállítási pénz .... a szó helyreállítás nem egyenlő zsarolás, nem értendő alatta megvonás. Ami pedig a disznótort illeti, az EU-ban nem disznótor folyik, hanem disznó...ar.

  Petike
  2022. Júl. 05. 12:25

  az EU a legjobb projekt a második világháboru ota ami csak létezik persze vannak hibái is de NINCS alternatívája van második lehetoség is ugyan ez az orosz gyarmatbirodalom

   Gabor
   2022. Júl. 05. 15:29

   Petike és az a rengeteg pénz / kölcsön / hol van ? Ellopják a haverjai ? Nem látszik ezen a csodaországon ,hogy fejlődne ,gyarapodna ,szépülne épülne ! Bezzeg a tolvaj magyar vezetésnél ,látszanak az eredmények ! Ők a normálisan gondolkodók ,cselekvők ! Bárhogyis fáj ez a magukfajta hülyegyerekeknek !

   Kósa Zoltán
   2022. Júl. 05. 17:21

   Nem a projekttel van a baj, tehát az eszme, az EU alapeszméje jó. A vezetés, az ideológiai irány a csapnivaló. Sajnos mindig bejönnek a negatív prognózisaim. Mint ahogyan a háború nem az Ukránokról szól, a szankciók sem Oroszországról! Amikor alternatíváról beszélünk, akkor igenis polotikaideológiai szemszögben ítélünk, érdekcsoportoknak akarunk megfelelni. A megfelelés nem a szabadság, hanem a diktatúra leképezése. Nincs és soha nem is volt érdekazonosság, következésképpen a végeredmény egy nagy európai bukás lesz. EU hosszútávon megszűnik létezni...

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Kövessen minket