Von der Leyen: Az Európai Unió platformot hoz létre Ukrajna újjáépítésére - Körkép.sk
Árpád
  • HUF: 379.63
  • USD: 1.09
  • 10 °C
  • 16 °C

Hirdetés (X)

Külügyek

Von der Leyen: Az Európai Unió platformot hoz létre Ukrajna újjáépítésére

Szerinte Ukrajna újjáépítését „generációs feladatnak“ kell tekinteni.

Nyitókép: Michael Buholzer/Keystone via AP

 

Az Európai Unió platformot hoz létre Ukrajna újjáépítésére. Egy olyan struktúráról van szó, amely az Oroszországgal vívott háború után az Ukrajna újjáépítésére irányuló erőfeszítések összehangolásáért lesz felelős – ezt ígérte hétfőn Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke a svájci Luganóban, az Ukrajna helyreállításáról rendezett nemzetközi konferencián.

 

Szerinte Ukrajna újjáépítését „generációs feladatnak“ kell tekinteni, és a jövőre, illetve a jó kormányzásra kell összpontosítani. Egy ilyen struktúrának egyrészt meg kell határoznia Ukrajna beruházási igényeit, másrészt össze kell hangolnia a fellépéseket és magát a finanszírozást – részletezte Twitter-fiókján az Európai Bizottság vezetője.

 

Ez az EU és Ukrajna közös munkája lesz, miközben Kijevnek kell megadnia az újjáépítési igények alaphangját. „Ugyanakkor a legélesebb elméknek és a világ vezető helyreállítási szakértőinek külső tanácsait is figyelembe kell vennünk“ – mondta Von der Leyen.

SJE Nyílt nap

 

„Ukrajna erősebb és modernebb országként kerülhet ki ebből a háborúból, modern bírósággal, erősebb intézményekkel, szilárd eredményekkel a korrupcióellenes küzdelemben, de egy zöldebb, digitálisabb és ellenállóbb gazdasággal is”

 

– mondta az EB vezetője. A konferencia résztvevőinek azt mondta, hogy ez „erkölcsi kötelességünk”.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

Kósa Zoltán
2022. Júl. 05. 08:43

Ismét elindult a ki tud nagyobbat mondani licit, tessék be lehet szállni. Sajnos én nem regisztráltam, bár lehet, hogy le is maradnék, mivel azt javaslom, az újjáépítéssel várjuk meg a háború végét, hogy nem ártana garanciákat követelni a pénzek felhasználására, hogy a pénzfelhasználás ellenőrizhetősége miatt csak az elvégzett munka után járjon további segély stb. Na jó, szerintem megbuktam. (Ki fogja kifizetni?)

Taksony
2022. Júl. 06. 17:38

Es a halottakat is feltamasztjak?- csakhogy teljes legyen az orom

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Kövessen minket