Nyitókép forrása: SITA/AP Photo/Efrem Lukatsky

 

A BBC brit közmédia tett közzé egy rendkívül beszédes grafikont arról, mekkora hadiellátmány-támogatást kap Ukrajna a nyugati országoktól. Nem fogunk meglepődni, hogy az USA szerepel az első helyen, ám az összeg akkor is megdöbbentő.

 

Szlovákia nem fért fel a BBC listájára, bár nem sokkal maradhatunk le a 110 milliós hadiellátmánnyal Ukrajnát támogató Olaszországtól. A csehek viszont előkelő hetedik helyen szerepelnek 270 millió dollárral. Az abszolút csúcstartó az USA, 25,45 milliárd dollárral, második helyen az Egyesült Királyság szerepel, a harmadikon Lengyelország.

 

Bár sok kritikát kap, azért Németország is kivette a részét a támogatásból 1,48 milliárd euró értékben, amivel a negyedik helyet kapta meg a listán.

 

 hirdetes_400x285  

Azt talán érdemes megemlíteni, hogy ez a lista a január 27. és június 7. közötti időszakot mutatja, és a BBC a Kiel Institute of the World Economy intézettől vette át az adatokat. Ugyanez az intézet egy korábbi grafikonon azt mutatta, hogy a január 24. és május 10. között 25,76 milliárd dollárnyi amerikai hadianyag ment Ukrajnába, ami több, mint a mostani összeg (és csak három nappal korábbi a kezdődppontja). Ez arra utal, hogy május második felében és június elején a szállítmányok dollárban kifejezett mennyisége csökkenhetett.

 

 

Körkép.sk

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!