Ilona
  • HUF: 403.72
  • USD: 1.02
  • 24 °C
  • 36 °C

Hirdetés (X)

Külügyek

Zakharova: Az orosz diplomaták Bulgáriából való kiutasítására adott válasza az egész EU-t érintheti

Arra kérte Bulgáriát és az EU-t, hogy gondolkodjanak „a viszonosság elvéről, amely a diplomáciai kapcsolatok alapja“.

Nyitókép: TASS Host Photo Agency Pool via AP

 

Moszkva felhívta a figyelmet arra, hogy a 70 orosz diplomata Bulgáriából való kiutasítására adott válasza az egész Európai Uniót érintheti – ezt Maria Zakharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője közölte hétfőn.

 

„Szófia átpolitizált döntése, miszerint indokolatlanul csökkenti diplomáciai állományunk számát Bulgáriában, bilateláris szinten nem marad válasz nélkül“

 

– mondta Zakharova.

 

Szerinte a kiutasítás „túlmutat a diplomáciai gyakorlaton“. A külügyi szóvivő arra kérte Bulgáriát és az EU-t, hogy gondolkodjanak „a viszonosság elvéről, amely a diplomáciai kapcsolatok alapja“.

 

„Az EU-nak meg kell értenie, hogy az egyes tagállamok oroszellenes fellépéseinek meggondolatlan támogatása az egész EU-ra hárítja a felelősséget azok következményeiért“

 

– konstatálta.

 

Eleonora Mitrofanova bulgáriai orosz nagykövet pénteken bejelentette, hogy felkéri kormányát a szófiai nagykövetség teljes bezárására, és ezzel a diplomáciai kapcsolatok megszüntetésére. Az EU sajnálatát fejezte ki Oroszország ilyen megalapozatlan fenyegetése miatt, és aránytalannak nevezte azt.

 

Kiril Petkov távozó miniszterelnök elmondása szerint az illetékes bolgár intézmények a kiutasított diplomatákat olyan személyekként azonosították, akik Bulgária érdekei ellen dolgoztak.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Petike
2022. Júl. 08. 03:37

majd mindjar megijedunk toled te ocska ruszki ribanc Zacharovova minden ruszki nagykovetséget az EUban BEZARNI és kész.Oroszország az ellenségunk.

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Kövessen minket