Nyitókép: SITA/Branislav Bibel

 

Csütörtökön az osztrák parlamenti képviselők jóváhagyták a COVID-19 betegség elleni kötelező védőoltás eltörlését. Johannes Rauch egészségügyi miniszter azzal indokolta a kormány javaslatát, hogy az intézkedés bevezetése óta megváltozott a helyzet.

 

A parlament egyhangúlag elfogadta a javaslatot. Josef Smolle, a kormányzó Osztrák Néppárt (ÖVP) képviselője értekezése során rámutatott a kevésbé halálos omikron variánsra, a lakosság védőoltással történő immunizálására és a gyógyszerek elérhetőségére.

 

Rauch a törvényjavaslat júniusi előterjesztésekor elmondta, hogy a kötelező védőoltásokat a jelenlegitől eltérő feltételek mellett vezették be. Míg a korábbi domináns delta variáns súlyos terhet rótt a kórházakra, addig az enyhébb omikron megmutatta a vakcinának a fertőzés elleni korlátozott védőképességét. Ráadásul a felmérések szerint még a kötelező védőoltás sem győzte meg az oltáselleneseket. Éppen ellenkezőleg, a családok, a kollektívák és az egész társadalom jelentős polarizációjához vezetett – mondta a miniszter.

 hirdetes_300x300  

 

Ausztriában február végén vezették be a kötelező védőoltást a 18 év felettiek számára. Ugyanakkor csak a kezdeti szakaszában volt érvényben, amikor még nem szabták ki az eredetileg 600–3600 euró közötti bírságot – írta az APA.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.