Nyitókép: letohalkidiki.com

 

A két eltűnt turista közül az egyiket vasárnap a görögországi Halkidikí-félsziget közelében a nyílt tengerről sikerült kimenteni. A helyi média tájékoztatása szerint a férfi 19 órán keresztül hánykódott a tengeren.

 

A jelentések szerint három észak-macedóniai férfi szombaton a viharos szél és a nagy hullámverés ellenére úszni ment a tengerbe, ketten közülük eltűntek. A hullámok és a tengeri áramlatok a nyílt vízre sodorták a turistákat. Az egyik férfit még szombaton sikerült kimenteni, a másik kettő keresése vasárnap is folytatódott, a parti őrséget helikopter, halászhajók és önkéntesek segítették a térségben.

 

A görög állami televízió közlése szerint a vízben úszó férfit egy teherhajót észlelt körülbelül 14 tengeri mérföldre Halkidikí partjaitól. A harmadik turistát továbbra is keresik.

 hirdetes_810x300  

 

A hétvégén Görögország-szerte viharos időjárás tombolt. Thászosz (Égei-tenger északi része) és Szkírosz (a Szporádok szigetcsoport legnagyobb szigete) üdülőszigetekről áradásokról érkeztek jelentések, ahol autókat sodort el a víz, továbbá pincék kerültek víz alá. Athénban és Krétán egész éjjel esett az eső.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!