Nyitókép: AP Photo/Andrew Medichini

 

Paul Gallagher érsek, a Vatikán „külügyminisztere” a Rai1 olasz televíziónak nyilatkozva elmondta, hogy a 85 éves pápa július végén, Kanadából való visszatérése után megbeszélést folytat majd munkatársaival egy lehetséges kijevi látogatásról.

 

Arra a kérdésre, hogy elképzelhető-e egy ilyen utazás már augusztusban, Gallagher úgy válaszolt: „lehetséges, nem zárnám ki”.

 

A brit érsek azonban leszögezte, hogy természetesen minden a pápa egészségi állapotán múlik. A július elejére tervezett afrikai utat a pápa lemondta ugyan, de Kanadába továbbra is szándékában áll ellátogatni. A pápa térd-ínszalaggyulladás miatt az utóbbi időben gyakorta kerekesszékben jelenik meg a nyilvánosság előtt.

 hirdetes_810x300  

 

„A pápa meg van győződve arról, hogy egy kijevi látogatásnak pozitív hatása lenne”

 

– mondta Gallagher. Ferenc pápa Moszkvába is kész lenne ellátogatni – tette hozzá.

 

A katolikus egyházfő szeptember közepén a kazah fővárosban, Nur-Szultanban megrendezendő vallásközi világkongresszusra is tervez utazást. A Vatikán ezt már május végén megerősítette. Ott Ferenc pápa találkozhatna Kirill orosz pátriárkával. „Ha a pápa és a pátriárka egészen Kazahsztánig elrepül, akkor találkozni is fognak” – mondta Gallagher.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!