Nyitókép: Facebook/16 Dywizja Zmechanizowana

 

Az elmúlt 24 órában harminc külföldi állampolgár próbált meg illegálisan átjutni Fehéroroszországból Lengyelország területére – jelentette csütörtökön a lengyel határőrség.

 

A Twitteren azt írták, hogy az illegális határátlépők főként Jemenből, Egyiptomból és Szíriából, valamint Oroszországból érkeztek. Egy 21 főből álló csoportot akkor vettek őrizetbe, miután azok az ország keleti részén, a Świsłocz folyón átkelve lengyel földre léptek – írja a határőrség. Mindannyiukat letartóztatták.

 

Az év eleje óta több mint hatezren kíséreltek meg illegálisan átjutni Lengyelországba Fehéroroszország irányából (összehasonlításképp: a magyar-szerb határon ugyanebben az időszakban több mint 120 ezer esetben történt illegális határátlépés, megj.). Lengyelország tavaly új, szigorúbb határvédelmi szabályokat vezetett be, hogy megakadályozza a keleti irányból érkező illegális bevándorlók beáramlását.

 hirdetes_810x300  

 

A hatóságok nemrég fejezték be annak a 187 kilométer hosszú és öt méter magas védőfalnak az építését, amely a lengyel-fehérorosz határ mentén húzódik.

 

Tavaly az Európai Unió, a NATO és az Egyesült Államok azzal vádolta meg Alekszandr Lukasenka (Lukasenko) fehérorosz vezetőt, hogy megszervezte a közel-keleti térségből származó bevándorlók utaztatását a lengyel-fehérorosz határra, megtorlásul a rezsim elleni nyugati szankciók miatt.

 

Körkép.sk, Polskie Radio nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.