Nyitókép:  Getty Images/iStockphoto

 

A németek jelentős többsége továbbra is támogatja Ukrajnát az Oroszország elleni harcban, még akkor is, ha ez azt jelenti, a német állampolgárok többet fognak fizetni az energiáért – derült ki egy pénteken közzétett felmérésből, amelynek eredményét a Reuters hírügynökség ismertette.

 

A megkérdezettek mintegy 70 százaléka támogatja, hogy Németország segítsen Ukrajnának, bár a július eleji 44 százalékról 35 százalékra csökkent azoknak a száma, akik erősebb katonai segítséget szeretnének. Derült ki a ZDF állomás számára készített felmérésből, amelyet július 12–14. között végeztek.

 

A megkérdezettek 22 százaléka nem akarja, hogy Németország támogassa Ukrajnát, mégpedig az alacsonyabb energiaárak elérése érdekében – derült ki a felmérésből.

 hirdetes_400x285  

 

A válaszadók több mint kétharmada szerint nem elegendőek a németek megsegítését célzó enyhítő intézkedések – például a tömegközlekedési jegyek árának csökkentése és az olcsóbb benzin –, akiknek az ukrajnai háború miatt magasabb költségeket kell elviselniük. A válaszadók mindössze 20 százaléka tartja kielégítőnek az enyhítő intézkedéseket.

 

A felmérés telefonon történt 1167 véletlenszerűen kiválasztott választópolgár körében.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!