Nyitókép: Getty Images

 

A szlovákiai polgárok által látogatott Görögországban is növekszik a koronavírus-fertőzöttek száma. Naponta körülbelül 12 000 új megbetegedést regisztrálnak, a legtöbbet Athénban, valamint Mykonos, Milos, Ios és Kréta szigetén.

 

Az aktív esetek számát országosan jelenleg 150-200 ezerre becsülik. Az athéni szlovák nagykövetség azt javasolja az országba érkező turistáknak, hogy ha nagyobb embercsoportban és tömegben mozognak, akkor viseljenek maszkot.

 

A maszkviselés a kórházakban, nyugdíjas otthonokban, a tömegközlekedésben, a hajók belső helyiségeiben és a taxikban kötelező.

  hirdetes_300x300   

 

2022. május 1-jétől a Görögországba érkező utasoknak az országba való belépéskor nem kell bemutatniuk digitális uniós COVID-igazolványt, a COVID-19 legyőzéséről szóló igazolást vagy negatív teszteredményt.

 

Hogyan járjunk el, ha elveszítjük a dokumentumainkat

 

Az úti okmányok elvesztése vagy ellopása esetén a nagykövetség helyettesítő úti okmányt állít ki a szlovák állampolgár számára. Területi és időbeli érvényességű okmányról van szó, amely a lehető legrövidebb úton való hazatérésre szolgál, és azokban az országokban is érvényes, amelyek területén keresztül az állampolgár visszatér Szlovákiába.

 

Az első lépések egyike az, hogy  a polgár jelentse az iratok elvesztését a legközelebbi helyi rendőrségen, és kapjon róla igazolást. A görögországi szlovák konzul, Petra Prosňanská tájékoztatása szerint a szlovákiai polgárok az athéni képviseletükön vagy a tiszteletbeli konzulátuson Thesszalonikiben és a krétai Chania városában szerezhetnek be csereokmányt.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!