Nyitókép forrása: SITA/AP Photo/Giannis Papanikos

 

Lezuhant egy Antonov-12 típusú teherszállító repülőgép Görögország északi részében, Kavala város közelében. A gép egy ukrajnai székhelyű vállalat tulajdona volt. A szerencsétlenségre még szombaton került sor, a Reuters hírügynökség közlése szerint nyolc fős személyzet tartózkodott fedélzeten és nincs túlélő.

 

Az ERT görög állami tévé arról számolt be, hogy a repülőgép Szerbiából Jordániába repült, a pilóta pedig motorhiba miatt kényszerleszállást kért, de a repülőgép jele elveszett.

 

Az ertnews.gr által közzétett felvételek szerint a gép már a levegőben lángra kapott, zuhanni kezdett, és még a becsapódás előtt robbanás történt a fedélzetén.

 

 hirdetes_810x300  

Azt nem tudni, hogy mi volt a gép rakománya, de a görög különleges katasztrófavédelmi egységet is a helyszínre vezényelték, ami veszélyes anyagok jelenlétére utal. Más források szerint többnyire robbanószereket szállított.

 

Ezt támasztja alá az is, hogy BBC szerint a mentőegységek sokáig nem tudták megközelíteni a becsapódás helyszínét, mert folyamatos robbanások akadályozták őket.

 

Egyelőre sem Ukrajna, sem Szerbia, sem Jordánia nem kommentálta az balesetet.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!