Nyitókép: Getty Images/iStockphoto

 

Július 17-én Kanada repülővel küldte Németországba az Északi Áramlat gázvezeték kompresszorállomására a megjavított turbinát – számolt be a Reuters a Kommerszant orosz lap hétfői kiadására hivatkozva.

 

A logisztikai és vámellenőrzési problémáktól eltekintve további öt-hét napba telik, mire a turbina eléri Oroszországot – írja az újság. Eredetileg az volt a terv, hogy a turbinát hajóval szállítják, de végül a légi szállítást választották. Németországból a turbinát komppal, valamint szárazföldön szállítják tovább Oroszországba.

 

Figyelembe véve a turbina üzembe helyezéséhez szükséges időt a portovajai kompresszorállomáson, a gázkompresszornak augusztus elején készen kellene állnia a gázszállításra az Északi Áramlaton keresztül.

 hirdetes_300x300  

 

A Kommerszant lap szerint a Gazprom orosz gázvállalat egyelőre nem erősítette meg, hogy növeli-e az Északi Áramlaton keresztüli gázszállítást, ha megkapja a megjavított turbinát.

 

Az orosz napilap értesülései szerint a Gazprom arra vár, hogy a Siemens dokumentálja az Északi Áramlat megjavított turbináinak Oroszországba való visszajuttatásának lehetőségét, valamint teljesítse a további javítási és karbantartási kötelezettségeket.

 

A Gazprom június 16-án a névleges kapacitás 40 százalékára csökkentette az Északi Áramlat gázvezetéken keresztüli szállítások szintjét, a gázturbinák javításával és a portovajai állomásra történő szállításával kapcsolatos problémákra hivatkozva.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!