Nyitókép: RedBookMag

 

A francia kormány ezen a héten felszólította a polgárokat, hogy a rekordmagas olaj- és gázárak miatt próbáljanak meg energiát spórolni. Például azzal, hogy kikapcsolják a Wi-Fi routereket, amikor nyaralni mennek.

 

„Minden aprócska energia, amit most együtt meg tudunk takarítani, olyan energia, amelyet ősszel vagy télen fel tudunk majd használni“

 

– mondta Olivier Véran kormányszóvivő az újságíróknak.

 

 hirdetes_810x300  

„Amikor hétvégére elmentek otthonról vagy kirándulni indultok, húzzátok ki a lehető legtöbb készüléket a csatlakozóból, mert ha nem teszitek, azok továbbra is fogyasztják az áramot. Még a Wi-Fi-t is kapcsoljátok ki

 

– mondta.

 

A felhívás azt tükrözi, hogy Franciaországban és Európa-szerte is egyre nagyobb mértékben tartanak az energiahiánytól, miután Oroszország Ukrajna megszállását követően egyes országokban csökkentette vagy teljesen leállította a gázszállítást.

 

Az uniós országok nyáron igyekeznek feltölteni a gáztározókat, amikor a fogyasztás jellemzően alacsonyabb, mint télen, de a hőhullámok miatt megnőtt az energiaszükséglet a légkondik működtetésére.

 

„A mindennapi erőfeszítéseink valódi hatással lehetnek az energiafogyasztásunkra“ – emlékeztetett Véran, hozzátéve, hogy Franciaország célja a gáztározók 100%-os feltöltése.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.