Nyitókép forrása: Budapest, 2022. július 26. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b3) a Védelmi Tanács alakuló ülésén a Karmelita kolostorban 2022. július 26-án. A kormányfő mellett balról Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára (b) és Pintér Sándor belügyminiszter (b2), jobbról Bordás Gábor, a Miniszterelnöki Kormányiroda közigazgatási államtitkára (b4) és Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter (b5). MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

 

Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével kedd reggel a Karmelita kolostorban megalakult a Védelmi Tanács – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár.

 

Elmondta: az elhúzódó ukrajnai háború és a nyomában járó európai gazdasági válság, valamint a fokozódó migrációs nyomás miatt a következő években különös figyelmet kell fordítani Magyarország biztonságának és szuverenitásának megvédésére.

 

A kormányon belül működő Védelmi Tanácsnak ebben kiemelkedő szerepe lesz, hiszen ez a testület foglalkozik majd többek között a nemzetbiztonsági szolgálatokkal, a közbiztonsággal, a határrendészettel, a honvédelemmel, a menekültüggyel, a katasztrófavédelemmel, a terrorelhárítással valamint a védelmi fejlesztésekkel kapcsolatos előterjesztésekkel és jelentésekkel.

 

 hirdetes_810x300  

A Védelmi Tanács a kormányzati döntéshozatal különleges hatáskörű politikai döntéshozó fóruma, elnöke a miniszterelnök, titkára a nemzetbiztonsági főtanácsadó. A Védelmi Tanács tagja a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter, a belügyminiszter, a honvédelmi miniszter, a külgazdasági és külügyminiszter valamint a miniszterelnök által kijelölt tagként a nemzetbiztonsági főtanácsadó. A Védelmi Tanács ülésén állandó meghívottként részt vesz a Miniszterelnöki Kormányiroda közigazgatási államtitkára.

 

A Védelmi Tanács szükség szerint, de legalább kéthetente ülésezik, rendkívüli ülés összehívását bármely tag kezdeményezheti.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!